HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Duzzogó Dárdai és hülye újságírók

2015.04.05. 19:46 :: center

Most derült ki, hogy mi történt egy héttel korábban a görögök elleni döntetetlen utáni sajtótájékoztatón. Nem voltam ott, de hét közben már hallottam, sajtómunkásaink jól odapörköltek a szövetségi kapitánynak. Most meg is kaptam az események történetét. A sportnapilapban maga Vámos Tamás írta le, mit is kérdezett Dárdaitól. Bocsák Miklós "tulajdonos-főszerkesztő" pedig ír benne egy jegyzetet: "Ne duzzogj Pali, Pali!" címmel.

Vámos megírta:

Vámos:"Kívülről úgy tűnt a magyar válogatott az első perctől döntetlenre játszott. Mennyire ért egyet ezzel a megállapítással?"

Dárdai:"Legyen olyan kedves mondja meg, miért tűnt úgy, akkor válaszolok".

Vámos:" Nem hiszem, hogy nekem kell szakmai magyarázatot adnom..."

Dárdai:"Meg kell indokolni, mert akkor tudok válaszolni. szerintem győzelemre játszottunk".

Boscsák "tulajdonos főszerkesztő" vélemény-cikkében rátesz erre még egy lapáttal. "...minden magyar joggal elvárja, hogy bátrabban vessük magunkat a küzdelembe, hogy ne adjuk fel előre a győzelem lehetőségét. Jelen esetben ne reszkessünk a szebb napokat megélt, ám most a csoport utolsó helyén álló hosszú idő óta gólképtelen ellenfél ellen, amelyet még a Feröer-szigetek is megvert az otthonában. A"majré" az úr a magyar futballban, a cél nem a győzelem, hanem az, hogy megússzuk a leégést. De így "felégni" sem lehet..."

Ha Dárdai emiatt duzzog, az csak különleges önfegyelmének köszönhető. Kiderült, a sajtótájékoztatón a magyar újságírók többsége ugyanazt a mantrát mondta: döntetlenre játszott a csapat. Idehaza! Micsoda blamázs! Véletlen a sajtó kórusa? Dárdai a távoli Berlinben dolgozik. (Nem is rosszul, a Hertha a 17.-ről a 11. helyre jött fel irányítása alatt). Idehaza pedig kis hazánkban tucatnyi irigy, sértett "szakember" suttog a dologhoz különösebben nem értő sajtómunkások fülébe. "Ha elég vagány vagy, megkérdezed, hogy..."

Mert nálunk a hír, amivel egy újság, egy internetes lap népszerűvé tehető - negatív.

A hülye újságírók pedig elhiszik ezt. Elhiszik a fúrógépek súgásait. És úgy gondolják, kellően vagányak, ha Dárdaiba rúgnak egyet.

28 komment

Címkék: sajtó magyar válogatott Dárdai Pál

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr797342042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.04.05. 23:26:16

A csapat azt játszotta, amire egy ebből a honi mutyis sörfociból összeválogatott csapat egyáltalán képes lehet egy nála sokkal jobb csapat ellen: védekezett és igyekezett időnként veszélyesen támadni. Ebből kis szerencsével akár egy 1:0 is lehetett volna, de nem lett, mert nem lehet mindig akkora mázlink, mint a korábbi meccseinken volt.
Az, hogy Dárdai ezt eddig mind ki tudta hozni ebből a magyar labdarúgásnak nevezett korrupt szerencsétlenségből az a csoda kategóriába tartozik.
Hajrá Pali! :)

lombozódó 2015.04.05. 23:38:59

A blog írója a 100 :-)

Punxsutawney Mormota 2015.04.06. 00:04:36

Csak abban lehet bízni, hogy Csányi tényleg kezd tisztán látni, és szabad kezet ad olyan - külföldi - szakembereknek, akik felrobbantják ezt a pöcegödröt.

Pali meg ezt a hátralevő két meccset kihúzza! Mármint nem a meccseket, hanem a faszkalap bértollnokok frocilizásait.

Suna bácsi 2015.04.06. 00:19:28

- "Kívülről úgy tűnt..."
- "...mondja meg, miért tűnt úgy..."
- "Nem hiszem, hogy nekem kell szakmai magyarázatot adnom..."

Ez de gyökééééér... mármint az újságíró. Úgy tűnt... NEKI? akkor nem szakmailag, hanem csak ránézésre? És miért is tűnt úgy? Azt már nem bírta megmondani a paraszt :-DDD
Ha megmondja miért tűnt úgy, kapott volna szakmai magyarázatot. FAAAAASZ :-DDD

Nem lehet, hogy a magyar edzőképzést és az újságíróképzést összevonták és mindkettőt Mezei tartja? Hasonló színvonalú a kettő.
Mikor ismerik fel, mondják ki, hogy az újságírás is, mint megannyi szakma, felelősséggel jár, nem csak szólásszabadsággal.
Egy építészmérnök olyan hidat rajzol meg, amiet az alkotói szabadsága enged, DE van egy felelőssége, ha leszakad a híd és emberek halnak meg, tehát akármilyen szép lehet a híd, nem szakadhat le, az épület nem dőlhet össze.
Az újságíróknak is akármekkora kurv@nagy szólás- meg sajtószabadságuk van, hülyeséget kérdezni, legfőképpen meg állítani FELELŐTLENSÉG, szándékosan ezt tenni meg bűn. Mert az újságírónak véleményformáló szerepe (is) van, ami felelősség. Ha hülyeséget ad az emberek szájába, ültet a fülébe, akkor abba is tönkremehetnek életek, belehalhatnak emberek, még ha nem is olyan látványosan, mint egy híd- vagy épületomláskor.
Michelisz Norbi legutóbbi futamán történt koccanása és büntetése kapcsán a Eurosport kommentátora akarta megszakérteni az esetet a saját blogján, de miután belátta, hogy hülyeséget írt, helyesbített, ill. megkérdezett valódi szakértőket. Tudatosan vagy sem, de tőle "átjött" ez a felelősség.

telkoe 2015.04.06. 07:22:37

@Suna bácsi: A felreertes ott van amikor a mediaipari betanitott munkasokat osszekeverik az ujsagirokkal.

nu pagagyí 2015.04.06. 07:24:28

Mindegy mi a kérdés, Dárdainak szakszerű választ kellett volna adnia. Akit a köz fizet, ne primadonnáskodjon. Úgy viselkedett, mint a szintén közpénzből eltartott sértődékeny politikusok, ha megkérdezik tőlük mitől nőtt meg a lakásuk. A sajtó feladata nem az, hogy előre egyeztetett jópofizást folytasson a riportalannyal. Nekem is volt hiányérzetem a meccsel kapcsolatban, annak ellenére, hogy becsülöm Dárdai hozzáállását.

röf 2015.04.06. 08:06:52

Ma mindent ütni illik, ami a magyar focihoz kapcsolódik. Politikailag is.
Ráadásul Bocsák Miklós mióta az eszét tudja, a balliberátor oldal szekértolója.
(Nem én keverem a sporthoz a politikát, ők.)
Ergo a nagy siker kis siker, a kis siker nem siker, a sikertelenség magömlés....

herut 2015.04.06. 08:21:29

Vámos akkor bántsa a kapitányt,ha a saját területén már elért valamit!
Csányi mellett soha nem újul meg a magyar futball,nem érdeke.

nemszólokmégegyszer 2015.04.06. 08:51:32

Tiki-taka bizony ez még mindig, csak egy magasabb szinten. Gratuláljunk a Feröer-szigeteki eredményhez? /Nincs győztes meccsük./ Vagy a hazai görög döntetlenhez? Húsz éve nincs győztes meccsük. Kicsit több szerénységet a botlábúaktól. Püffeszkedni meg menjen a Hertha-hoz. Semmit nem tett a magyar focihoz, csak nem rontotta még tovább. Mondjuk itthon már ez is valami.

2015.04.06. 08:59:06

@nu pagagyí: Hiszen válaszolt Dárdai: az újságírónak kívülről úgy tűnt, döntetlenre játszanak. Dárdai válaszolt, belülről győzelemre játszottak.

2015.04.06. 09:00:56

@nemszólokmégegyszer: Hogy van ez? A focihoz elég a kapitány, vagy kellenek focisták is?

gigabursch 2015.04.06. 09:02:07

Gyengeelméjű újságírók.

Emlékszem anno nagy vihart kavart egy kissrác az óriásplakátokon, aki nyomorék volt, és oda volt írva, hogy ...de sportújságíró még lehet...

Attól tartok, szerencsésebb lenne a hazai sport-média ha ilyen srácok lennének az újságírók és nem az ilyen elmeroggyantak.

2015.04.06. 09:30:31

@nu pagagyí: "A sajtó feladata nem az, hogy előre egyeztetett jópofizást folytasson a riportalannyal."

Milyen sajtó? Szerinted az, ami ma ebben a mutyi országban van, az sajtó?

@röf: "Ma mindent ütni illik, ami a magyar focihoz kapcsolódik."

Nem ütni "illik", hanem "kell", helyesen. Nyilván téged is, de csak a burádat, hogy az orrodon jöjjön ki a narancslé.

Ami a "magyar" focit illeti: évszázadok óta mondom, hogy botlábúakból nem lehet csapatot építeni. Mindegy, ki az edző: értékelhető csatárjaink nincsenek, a középpályásokon bármikor át lehet járni. A jó védelem titka pedig a jó csatárjáték, ami nem teszi lehetővé az ellenfél mozgását a saját kapunk előtt, illetve nem ad rá időt. Labdatartás és pontos passzok, ezek nálunk nullával értékelhetők. Beadások fix helyzetekből: katasztrófa.
Dárdai nem tud a szarból csapatot építeni, legföljebb csak szépen becsomagolni, hogy ne legyen büdös.
Újra elmondom: az MLSZ-t porig kellene rombolni, a helyét beszántani és a végén sóval behinteni. Utána fel kell bérelni a hollandokat, hogy építsenek csapatot.
A játékosokat mind ki kell baszni és amatőr ligát létrehozni, mert abban tényleg a játék szépségéért dolgoznak. Aki autóért, lakásért és vagyonokért akar focizni, utána meg azon filózni, hogy este melyik modellt fogom megkúrni, az menjen vállalkozónak, de ne akarjon futballozni, főleg nemzeti mezben...
Ha ez nem tetszett valamelyik fideszes majomnak, tehet nekem egy szívességet.

dex.ion 2015.04.06. 10:35:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: csak sajnos nem a "mit gondolunk mi, a játékosok, saját magunkról" számít, hanem a néző véleménye.

altona 2015.04.06. 10:48:53

@röf: hogy balliberátor-e, azt nemtom, dehogy egy rohadík az tuti. Életében egy fucking tényt még papírra nem vetett, minden 'erősebb' mondata végét kérdőjellel fejezi be. Vajommé'?

A magyar sportfirkászokat kéz a kézben kísérném a tajgetoszra a zemelesszel.

pupumpa 2015.04.06. 12:33:01

Francér kell ilyen kis betűkkel írni.
Ez a divat mostanában? Miért kell állandóan nagyítgatnom ha látni akarom?

szamaritánus 2015.04.06. 13:07:29

@nemszólokmégegyszer: fagyott szar keménységgel mondtad meg a magadét, kiváló!

tarara 2015.04.06. 13:54:59

Görcsös erőlködés ez, nem foci.
Első lépés: kivonni minden közpénzt a fociból.
A klubok abból éljenek meg, abból fizessenek játkékosoknak, amit jegyárakból, reklámokból, szponzoroktól, tehát a magánszférából képesek begyűjteni.

Amíg állami pénzek vannak a fociban, addig itt sosem lesz olyan játék, ami miatt többen mutatnak érdeklődést. Azt a gröcsös kínlódást, rugdosódást, amit a pályán mutatnak a gazdagon megfizetett játékosok, rossz nézni. Ez nem játék, hanem erőlködés, kínkeserves futkorászás.

TwoBee 2015.04.06. 14:33:04

Koltoi kerdes, de talan nem ertelmetlen: miert nem a lelaton ulo nezoszamhoz van igazitva a jatekosok fizetese? Ez a mestersegesen kialakitott idilli allapot oli meg a teljesitmenyt es a jatekot. Arazza be a piac a produkciot es akkor a helyukre kerulnek majd a dolgok.

Gyűrött Papír 2015.04.06. 16:11:26

Mivel Dárdai eddig a szarból épített várat, dacolva a fizikával én neki hiszek. 100%-ig elhiszem az eddigiek alapján, hogy tudja mit csinál. Mindezt úgy, hogy a magyar focit elfelejteném. Sajnos ez a mostani lángolás is csak a zombi állapotot konzerválja szerintem.
Szokásommal ellentétben néztem a meccset - és szégyenlem is magamat miatta - de tetszegetett. :)

Dr. Trebitsch 2015.04.06. 18:57:31

@nu pagagyí: Úgy tudom, Dárdai ingyen kapitánykodik, fizetést csak a Herthától kap.

lékek és ellensúlyok 2015.04.06. 19:39:31

Na, tessék !
Itt a kormány újabb inkompetenciájának bizonyítéka !

Hogy a szövetségi kapitányunk nem tudta megmondani miért játszottunk döntetlenre !

Zorbán monnyon le !!!

:)))

lékek és ellensúlyok 2015.04.06. 19:47:34

@Jules Verne:

"Ha ez nem tetszett valamelyik fideszes majomnak, tehet nekem egy szívességet. "

Tévedsz, nekünk Fideszes "majmoknak" is ez a véleményünk.
Sőt nem azért nem szavazunk a szocikra, mert a fociról más véleményen lennénk, mint nekik.
Annak tudod egészen más oka van.

pucros 2015.04.06. 20:52:45

Dárdai még jó hogy nem tudta megmondani, a "tűnés" nem a szakterülete.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.04.06. 21:11:47

@center:
"ha Dárdaiba rúgnak egyet."
Igazad van!
Nem a Dárdaiba kell rúgni!
A labdába.
Egy egyeneset.
Nem az újságíróknak.
A focistáknak (a seggébe).

Circus 2015.04.06. 21:26:22

Dárdai MÁR kap fizetést, de ettől függetlenül eddig betűre hozta, amit ígért. Még azt is, hogy a végét megnyomjuk, és akár nyerhetünk is.

A Sport Pluszt pedig most vettem utoljára, pont emiatt az interjú miatt. Szinte az indulás óta olvastam, de már lementek bulvárba, illetve ebbe az izébe.

@nemszólokmégegyszer: konkrétan a Feröerieknek VAN győztes meccsük, pont a görögöket verték meg, Görögországban.

Egész egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire korlátolt lett mindenki, mintha nem is követné a mai foci történéseit... A görögök most egyértelműen rosszabbak, mint mikor outsiderként EB-t nyertek. Feröer ellen kapitányt buktattak, most pedig új edzővel, új csapattal jöttek - konkrétan senki (hozzáértők sem) tudták, pontosan mit kezdenek játszani, egy volt biztos, hogy jobbak lesznek, mint Feröer ellen.

Tisztelt Vámos Tamás!

Miért baj az az egy pont? Persze, hogy jobb lett volna a három (ha Nikolics, vagy Pintér, de ha ugye nincs), és az első kettő nyakába lihegni.
Az, hogy hollandok, oroszok is esetleg csak harmadiknak futnak be, nehogy már Dárdai hibája legyen... ettől mi nem leszünk se rosszabbak, se jobbak.

Ott a példa, a Hertha. Hangyányit nehezebb feladat, pont ma mondta Dárdai, hogy még három pont kell, aztán JÁTSZANI is kezdhetnek. Erről van szó - célfutball! Jelenleg ennyit tudunk, DE AZT BIZTOSAN HOZZUK.

Abba kellene már hagyni ENNYIRE magyarosan gondolkodni.
süti beállítások módosítása