HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Jó az, hogy Storck maradt?

2017.06.15. 22:50 :: center

Storck maradt. Reggel a HÉV-en már megállapodtunk ebben.

A labdarúgás iránt érdeklődő, de egymást korábban nem ismerő szentendrei, pomázi és budakalászi férfiak csoportja úgy döntött, jobb, ha a német marad. A diskurzust a nálam lévő sportújság indította el. A döntés pedig körülbelül Kaszásdülőnél született. Adtunk, mint Csányi és az MLSZ, egy második esélyt a kapitánynak. Csak egy kicsit másképpen fogalmazott a mi kis kompániánk.

A hangsúly nem Storck eddigi kiváló teljesítményén volt, hanem azon, hogy egy Andorra elleni vereségtől már nehogy összecsinálja magát az egész szakma. Ha tilos kikapni, ha tilos tizenéves fiatalokat bepakolni a válogatottba, ha azonnali fejvesztés jár egy kudarcért, akkor minden lesz itt, de foci biztosan nem.

A szurkolóknak nem lehet megtiltani, hogy dühükben leparancsolják a mezt a válogatottról. De kell egy-két higgadt ember, aki visszaadja rájuk. Csányi is, Storck is ilyen. Az Andorra elleni meccsen nem is az eredmény volt elkeserítő. Hanem az, hogy Dzsudzsák sírt. Hogy Nagy Ádám átadásaiból hiányzott a régi finesz és magabiztosság. Hogy Kleinheisler focizás helyett fogcsikorgatva ugrott neki az ellenfélnek. Hogy a magyar válogatott tagjai féltek.

Már csak az hiányzik, hogy a kispadon is remegő lábú emberek üljenek.

Ha körülnézünk a magyar foci-világban, akkor alig látni önálló, öntörvényű, makacs, elszánt embert. A többség felfelé, oldalt és a háta mögé tekintget. A korbácsok suhognak. Az edzők feje meg hullik a porba.

Legalább válogatott szinten legyen ez másképpen. Tényleg az lenne jó, ha az U17-es válogatott (és korosztály) tagjai úgy járnának, mint a Koman-Németh Krisztián-Szabó Jóska-gárda? Hogy évekig közel se engedik őket a nagy válogatotthoz? Storck már leültette Szoboszlait a kispadra. Előbb utóbb pályára lép. Csobothnak, Torvundnak, Schönnek is ott a helye. Milyen esélyük lenne, ha hoznak egy új embert kapitánynak?

Jól van ez így.

Storck kapott egy második esélyt. Jó lenne, ha ezt ő is úgy értelmezné: Bátorság, Vagányság, Keménység.

8 komment

Címkék: magyar válogatott szövetségi kapitány magyar labdarúgás Bernd Storck

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr9512599073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ló Elemér 2017.06.16. 10:30:53

Akiben maradt egy kis realitásérzék az EB után, az tudta, hogy a VB selejtezők csak felkészülési meccsek lesznek a következő EB selejtezőkörre. Esély a VB-re kijutni már a csoportbeosztás előtt is elég kicsi volt, hisz a legjobb 23 helyett a legjobb 12-be kellene beférni a kijutáshoz. Más kérdés, hogy az Andorra elleni cumi így se nagyon fér bele. Épülő új csapat se látszik egyelőre. Mindenesetre az lenne az igazi szopóresz, ha az EB-re se jutnánk ki, hisz a Nagyságos Fejedelem szigorú tekintete előtt, a csili-vili kétszázmilliárdos új stadionban játszhatna a Nemzet Tizenegye. Távlatosabb kitekintésként meg jelzem, hogy az az ország, ahol a politika ennyire rátelepszik a focira és benne keres sikereket, meg önigazolást (Na, ugye...), az előbb-utóbb a Föld szemétlerakóján végzi és magukat középosztálybelinek gondoló éltes hölgyek pofozkodnak a töküres plázákban az utsó tekercs budipapírért.Ennél már az is jobb, ha egyszer majd kiderül, hogy csak galaktikus pénzmosoda volt az egész.

Venesz 2017.06.16. 10:31:02

@fátum: Azt kéne megoldani, hogy ne a miniszterelnök döntsön minden kérdésben, talán még az összeállításban is.

Duplaxiii 2017.06.16. 10:41:45

Gyakorlatilag az egyetlen helyes döntés.
Ha kirúgják, akkor sem változik semmi, de ismét lehet sok pénzért újrakazdeni.
A német bukása a médiának jött volna jól, hiszen neki abból van nyeresége, ezért olvashatók a különböző fórumokon, blogtérben a Storck elleni hadjárat.
Nem szakmai okokból, hanem a ma jellemző anyagi alapú újásgírás miatt.
Ugye tudjuk, hogy a újságírók, bloggerek ezerszer nagyobb kát okoztak, okoznak, mint a német fickó?

Duplaxiii 2017.06.16. 10:44:55

@Venesz:
Nem értek egyet!
A társadalomnak az az érdeke, hogy a miniszterelnők egyedül a válogatott összeállítást döthesse el egyedül, önkényesen.
Ugye nem helyezed a focit az oktatás, egészségügy, vállalkozói szféra, munkanélküliség, nyugdíjasok, kivándorlás stb. elé?
A ficinál a könyv vagy bármely művészeti terület is fontosabb...
Jó ficit akarsz? Támogasd, hogy valódi piacalapú sportunk legyen, mi meg mehessünk a dühöngőkbe sportolni, majd utánna sörözni.
A foci nem államérdek, nem társadalmi érdek.
Az iskolai tesnevelés, a tanuszodák, tornatermek azok.

Venesz 2017.06.16. 11:00:22

@Duplaxiii: Én úgy látom, hogy mindent ő dönt el. És most már a focit is bedarálta.

Kánikula 2017.06.16. 14:25:11

Nem látszik más opció. Ez a selejtező csoport már bukó, mert ahogyan tudjuk hozni kellett volna a kötelezőt + 1 bravúrt minimálisan a továbbjutásért.

Feröeren hagytunk 2 pontot, andorrában 3-at és a svájci meccsben is ott volt az 1 pont.

Ennyi volt most ebben. nem tolonganak a kapitány legendák ezért a munkáért az biztos.

Azért azt érzi Csányi is, hogy a magyar játékos állományból most ezt lehetett kihozni, ami nem Storck hibája Ha kirúgják, attól még nem lesz 11 klasszis játékosunk.

Az, hogy a csapatkapitányunk évek óta már csak a pénzt nézi nem a fejlődési lehetőséget, az árulkodó jel. A következő megálló Kína lesz, hogy szintet lépjen..fizetésben..
süti beállítások módosítása