HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • histar007: Amikor külföldi kapitány végzett, akkor mindenki magyart akart. Amikor magyar akkor meg kölföldit.... (2017.10.31. 10:18) Mi belgák, hova jutunk?
  • Frady Endre: @samuka1950: Van egy versem... :) A JÁTÉKVEZETŐ A játékvezető egy hős!!! A sípja van csak vele,... (2017.10.20. 13:37) Bognár játékvezető összegyűjtött töprengései
  • EU zászlót mindenhova!: Azt, hogy el fogják küldeni, már a kormányközeli Origo szerdai vezércikkéből is sejteni lehetett. ... (2017.10.13. 20:39) Selyemzsinór
  • Comte de Gippaud: @Belzebubo: A magyar futball 30-40 éve leszakadóban van nemzetközi összehasonlításban. És ez a l... (2017.10.13. 08:27) Az a félelmetes Aréna
  • A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: A foci, az egy szar sport, legalábbis a nézhetőség szempontjából. Ha születik egy 3-2-es végered... (2017.10.04. 09:15) Miért nem járunk focimeccsre?

Visszautasíthatatlan ajánlat

2017.06.17. 19:34 :: center

A dolog úgy kezdődik, hogy azt mondja az edző: „Fiam, holnaptól a kispadon ücsörögsz, nem küldlek a pályára.” Ha nagyon kérdezgeted, hogy miért, akkor is csak annyit válaszol a mester:” Nem akarok magyarázkodni. Érted?” Aztán mégiscsak kinyög valami ilyesmit: „Eljött a váltás ideje. Menj el a csapattól!”

Ilyesmi történt a 27 éves Balogh Balázzsal, aki Újpesten a 200. mérkőzésére készült volna, s egyszer még a válogatottba is bekerült. BB azonban szívós volt, nem hagyta annyiban, elment a tulajdonoshoz, a Duchatelet nevezetű belgához is. De tőle is ugyanazt a választ kapta. „Itt a váltás ideje.” De legalább ő megmagyarázta, miről van szó.

Balogh Balázs a sportlapnak: „Hozzátette, kapott értem ajánlatokat, de örülne, ha a felcsútit fogadnám el – egy év van még a szerződésemből, most tudnak belőlem úgymond pénzt kivenni. Ez üzlet, és ezt tiszteletben kell tartanom nekem is.”

Mert hála az úgynevezett tao pénzeknek és Mészáros Lőrincnek, Európa legsikeresebb gázszerelőjének, a Puskás Akadémia van abban a helyzetben, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyen egy kiszemelt sportolóért. A sportklub weblapjának egyébként azt nyilatkozta nemrég a miniszterelnök, a jó szomszéd:

Egy 1.800 fős falunak aligha lenne érve arra, hogy élcsapata legyen. Az akadémiát időnként érő méltatlan támadások mögött valójában az én személyem áll, valójában engem támadnak. Vannak, akik nem tudják leválasztani a politikát a sportról.”

Arról viszont, hogy miként működik ez a kiválasztás Balogh Balázs minden eddiginél részletesebben mesélt az interjúban:

Maradhattam volna, hiszen szerződésem volt az Újpesttel. Ám ja jövőre ingyen távozom, az nem a klub érdeke,s ezt világossá is tették számomra. Láttam, mit élt át Balajcza Szabolcs, Kabát Péter, Szélesi Zoltán, Dusan Vasziljevics, mivel azok után is ott maradtak, hogy a távozást javasolták nekik, ezt nem akartam átélni. Volt, aki külön öltözőbe mehetett csak, egyedül edzhetett, a csapatból kirekesztettként létezett...”

Volt időszak a magyar történelemben, amikor úgy rántottak össze elit-csapatot, hogy a kiszemelteket behívták katonának. Most erről nincs szó. De van az a pénz…És a fociban is, ha nem vennénk észre, piaci viszonyok uralkodnak.

1 komment

Címkék: átigazolás magyar labdarúgás Puskás Akadémia

A bejegyzés trackback címe:

http://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr8412602581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

to:rppapa 2017.06.17. 20:30:13

Milyen piaci viszonyok?! Ne röhögtessetek már! Ezekért a falábúakért milyen piacon ad pénzt valaki? Ha egy monomániás önkényúr nem öntené a pénzt a magyar futballba - illetve nem hozatna olyan jogszabályokat, hogy a költségvetésnek járó adók egy részét a focikubokhoz irányíthatják át, ami szintén állami pénz - akkor itt egyetlen klub nem tudna létezni, mindegyik azonnal csődbe menne.
A piac szó eredeti jelentése a kereslet és kínálat találkozásának színhelye. Magyarországon lassan minden területen felszámolja a kormány a piac normális működését.