HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • histar007: Amikor külföldi kapitány végzett, akkor mindenki magyart akart. Amikor magyar akkor meg kölföldit.... (2017.10.31. 10:18) Mi belgák, hova jutunk?
  • Frady Endre: @samuka1950: Van egy versem... :) A JÁTÉKVEZETŐ A játékvezető egy hős!!! A sípja van csak vele,... (2017.10.20. 13:37) Bognár játékvezető összegyűjtött töprengései
  • EU zászlót mindenhova!: Azt, hogy el fogják küldeni, már a kormányközeli Origo szerdai vezércikkéből is sejteni lehetett. ... (2017.10.13. 20:39) Selyemzsinór
  • Comte de Gippaud: @Belzebubo: A magyar futball 30-40 éve leszakadóban van nemzetközi összehasonlításban. És ez a l... (2017.10.13. 08:27) Az a félelmetes Aréna
  • A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: A foci, az egy szar sport, legalábbis a nézhetőség szempontjából. Ha születik egy 3-2-es végered... (2017.10.04. 09:15) Miért nem járunk focimeccsre?

Kleini kazahul tanul

2017.06.20. 19:45 :: center

Ilona (persze egy különleges módszerrel) harminc nap alatt megtanult németül. A mi Laci fiúnk viszont egy év alatt nem tudott megtanulni se németül, se angolul. Még foci-nyelven sem, ami azért nem igényel különleges szókincset. Igaz Ilona egy olyan (kamu) - program segítségével tett szert perfekt nyelvtudására, amelynek hatására a hirdetés szerint a nyelviskolák becsődölnek. Viszont válogatott focistánk – most már biztos – nem egy nyelvzseni. Kleinheisler szépen induló karrierje (állítólag) a nyelvtudás hiánya miatt akadt el Brémában. Aztán, hiába tudott magyarul, a Ferencvárosnál sem maradhatott. Igaz itt megint csak németül kellett volna szót értenie a vezető edz

Hát most már kazahul kell tanulnia.

Az Asztana focistája lett.

Persze, oroszul is megtanulhat. Kazahsztánban még létezik a Szovjetunió (bizonyos mértékig). De mint tudjuk Kleini nem egy nyelvtudor. Igy aztán kazah vagy orosz, egyre megy.

Sajnálom ezt a srácot. Előkerül a semmiből. Válogatott lesz. Ügyeletes kedvenc. Szurkolók imádottja. Németországi szerződés. Aztán ezek a viccnek ható indoklások. Nem kell, mert nem tudja a nyelvet. Nem tud kommunikálni. Figyeltem a pályán, amíg itthon volt. A kommunikációs próbléma valós lehet. Kleinheisler vad. Neveletlen. Indulatos. Fékezhetetlen. Öntörvényű. Fegyelmezetlen. Kiszámíthatatlan. A jelzőket lehet fokozni. Nem nyelvtanár kellene mellé. Hanem – ha hülyéskedni akarok - tánc- és illemtanár. Vagy egy indiai guru. De mindenesetre egy higgadt jó tanár, egy jó barát, valaki, aki segíti azt, hogy lehiggadjon, hogy vitathatatlan tehetsége kibontakozzon.

Ennek megtalálása az ügynökének is a feladata. Egy ügynöknek ugyanis nem az a dolga, hogy jó százalékért eladja a focistát. Hanem az, hogy építse a karrierjét.

Kleinheisler nem fog megtanulni se oroszul, se kazahul. Remélem, nem fog ott ragadni azon a tájon, ahol már egy korábbi kedvenc, Dzsudzsák Balázs is bekerült a negatív spirálba. Egy év múlva térjen vissza Európába. Ügynökének pedig óriási felelőssége, hogy találjon egy jó tanárt számára. Akár nyelvtanárnak is nevezhetjük.

3 komment

Címkék: ügynök magyar labdarúgás Kleinheisler

A bejegyzés trackback címe:

http://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr8512609695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

to:rppapa 2017.06.20. 22:34:09

Talán nem is nyelveket kellene megtanulni egy profi labdarúgónak, hanem legalább focizni. Azért az elég érdekes, hogy egy állítólag tehetséges, a válogatottban is többször szerepet kapott támadóra egy bajnok aspiráns magyar klubcsapatnak nincs szüksége ;)

Cuhavidéki 2017.06.21. 10:23:22

Kleinheislert kölcsönbe adta tovább a Bremen
campeones.ua/37428/
Vasárnap már játszik is

fülesboci 2017.06.22. 05:48:04

@to:rppapa: beteg mentálisan. Egy idióta. Majd rájön a kazah is.