HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Könyörgöm, hova tegyem a könyököm?

2017.09.04. 00:13 :: center

A stadionban nincs lassítás. Nincs közelkép. A stadionban az ember csak azt látja, hogy támad a csapat a portugál kapu irányába. Jön előre a labda. Priskin felugrik. Egy zöld mezes (valószínűleg Pepe) a földre huppan. A bíró meg piros lapot mutogat. Valószínűleg a portugál kapta. Mit kalimpál, minek lökdös! De, hoppá. Priskin az, aki lebandukol. Ennyi a látvány. Ennyi, ami az aréna székeiről felfogható. Ezért aztán az a huszon-valahány-ezer ember, aki a helyszínen volt csodálkozva olvassa a korrekt tudósítást, csodálkozva hallgatja az elfogulatlan összefoglalót, miszerint a kiállítás „sajnos jogos volt”. De a helyszínen szurkolókat soha senki sem fogja meggyőzni arról, hogy nem egy Makkelie nevű holland avatkozott durván a meccsbe.

Engem se.

Ha vannak a labdarúgásnak íratlan szabályai, akkor ezek egyike: nem állítok ki támadót, ha szabálytalankodik egy védővel. Mert másképp nem megy. Szegény csatárt egy meccs alatt tucatszor felrúgják, fejbe verik, leszaggatják a mezét, rálépnek a bokájára. Ha pedig felugrik az előre ívelt labdáért, akkor – tessék már megmondani – hova tegye a könyökét? Hova tegye a karjait? Vigyázzon a háta mögött lévő hátvédre? A sárga lap oké. Az figyelmeztetés. De lezavarni rögtön a pályáról?

Szóval a stadionnak nincs videója, lassítója, zoomja. A stadion népe úgy nézi a meccset, mint dédapái. És dédapáink is kifütyülték volna azt a kis zöld mezest, aki egy ilyen kis lökéstől a földre huppan, és fetrengeni kezd. A bírót meg a meccs végén talán meg is kergetik.

Mindenesetre a magyar válogatott feltámadt. Egy gólos vereség ide-vagy oda. Egy órán át emberhátrányban játszott a csapat az Európa-bajnok ellen. S nem omlott össze.

Igazi csodát csináltak a fiúk.

Tartása volt a gárdának. És ez is van olyan nagy dolog, mintha csupa labdaművész kergette volna a bőrt. Ami meg Priskint illeti elő kellene írni számára egy gyakorlatot, hogy ugráljon combjaihoz szorított kézzel naponta tíz percen át. Hátha megszokja, hogy nem kell feltétlenül pofán vágni az ellenfelet. Mert előbb utóbb jön egy holland bíró.

11 komment

Címkék: portugál magyar válogatott játékvezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr9112801820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infamous 2017.09.04. 18:08:22

Adható volt ezért a piros, sajnos adta is a bíró.
Pepe ritka nagy gyökér, Priskin hasonló szint. Pepe néha nyerőember, Priskin sucks.

Duplaxiii 2017.09.04. 18:34:29

Te milyen meccset néztél?
Most ennyi kellett a portugáloknak, de a mezőnyben roppant lassúak és pontatlanok voltunk. Egyszerűen nem volt középpályán, de most látható az is, hogy a sokat követelt magyar csatárok (Böde...) egyszerűen nem értik ezt a szintet.
OK, tiszteletet érdemel ez a minimálvereség 10 emberrel, de milyen mentális farok az, aki ilyen helyzetben egyszerűen pofánveri a másikat? Priskinnek addig sem volt egy mozdulata sem...
Miért nem arról írsz, hogy mindez egyszerűen TANÍTHATÓ! A zsenialitás veleszületett dolog, de futni? Gyorsan gondolkodni? 5 méterre emberhez passzolni? És nem tahónak lenni?
Ezek egyszerű tanulási folyamat eredményei, mára az andorrai mezőőrök vagy a izlandi bálnavadászok is tudják.
Mi meg még hősmagyarozunk és vereségekben mérjük a sikert...
Beismerem, a tegnapi meccs 10 emberrel jobb volt, mint a csütörtöki 3:1... Mert az valóban roppant gyenge volt, igaz a utolsó percek "megtáltosodásának" köze lehetett az online fogadásokhoz is.
De a te véleményed, te így akarod a magyar focit, nem eredményekben, hanem közös énekléssel.
Csak egy picit sok pénzbe kerül a társadalomnak pár ezer megszállott szórakozása.

Pól Poloska 2017.09.04. 18:43:27

a poszt szerzőjének láthatóan a futballhoz pontosan 0 köze van.
teljesen dilettáns, komolyan nem vehető cikk.
az ilyen posztoknak inkább a szégyenfalon lenne a helyük, mint az Index címlapján.
ha 3 napig iszom és alvás nélkül húzom le a 72 órát, akkor is sokkal különb posztot írok, mint ez itt.

de hogy értsd, mi a gond:

lehet, h a stadionban nincs ismétlés (ennek hangsúlyozása, vagy egyáltalán posztba való beemelése számomra azt sejteti, h nemigen voltál eddig mérkőzésen és az is újdonság, h hoppá, a stadionban nincs kommentátor), de hazamehettél, megnézhetted h teljesen jogos volt Priskin pirosa.
innentől kezdve zagyvaság, értelmetlenség a poszt.

a srácok küzdöttek és köszönjük CR-éknek h tekintettel a bajnoki meccsekre és a sérülések elkerülésére, gurigáztak.
"igazi csoda" - te szentséges szűzanyám.
Feröeren, Andorrában 0 rúgott gól, 1 pont, olyan messze vagyunk a 2. helytől h hihetetlen, a 4 fontos meccsünkön 0 pont lesz, de csak a letteket verjük oda-vissza
ha Egervári ülne a kispadon, a sok divat most ő teli torokból szidná, de most h német edzőnk van (Nyugatiiii!!!!),így jó az irány. nevetséges.

herut 2017.09.04. 18:49:35

@Duplaxiii: Nincs mit hozzátenni.Igazad van.

vécés jóska 2017.09.04. 19:11:54

MI ez a cikk? :DDDD jó anyámmmmm, olyan mintha egy nagymama írta volna, aki most lát először meccset :D teljesen jogos piros volt, ezt még Priskin is elismerte. az meg h küzdöttünk, kb. minden országban alap, nálunk viszont ezért már hősök az aranylábúak.

Senki A. 2017.09.04. 19:23:45

A blogírónak: A bíró is a stadionban nézte a meccset. Neki sincs videoja (egyelőre). Aztán mégis ő vette elő a piros lapot!

talpnyali tábornok 2017.09.04. 19:28:29

Ezt a priskin gyereket soha többet nem válogatnám be.. tönkretette a helyszínen 20ezer ember szórakozását és azt a pár százezerét otthon, aki még kíváncsi erre a futballnak hazudott labdakergetésre...
A portugálok tartottak egy laza átmozgató edzést ellenünk, a csoda az volt, hogy sokak tippmixét vitte, mert nem rúgták meg a "kötelező" 2 gólt ellenünk..

Pól Poloska 2017.09.04. 20:27:48

@talpnyali: én felállítanám ezt a kezdőt:

Horváth László (Balmaz)

Jagodics, Gyepes, Sebők Vili, Predrag Bosnjak

Simek Péter Erős Károly Polonkai Halmosi

Sitku Illés Bamgboye (Haladás - nigériai, de lehetne honosítani)

szerintem ez egy ütőképes kezdő 11, akár megcsíphetnénk a 3 pontot Svájcban
hogy vélekedsz??

talpnyali tábornok 2017.09.04. 20:40:15

@Pól Poloska: áá a svájci négerek ellen nem lenne sok esélyünk így sem..
Arra kell majd figyelni, hogy nehogy ki-ki meccs legyen az utolsó fordulóban feröer ellen a 3. helyért, mert nagy blama lenne/lesz..:)

Punxsutawney Mormota 2017.09.04. 22:38:33

A blogger hülye.

Igen a labdarúgásnak vannak íratlan szabályai. De vannak írott szabályai is, mely szerint nem ütünk. Talán nincs még egy sportág az MMA kívül, ahol a könyök ütés szabályos lenne. Hova tegye a kezét támadó? Mondjuk meg kellene nézni néhány meccset, hogy hova szokták tenni.

A többi marhaságon meg csak vinnyogni tudtam a röhögéstől. Feltámadt a magyar válogatott... Hát, Barátom... Nem tudom, hogy megvan-e az a két perc, amikor a portugálok úgy gurigáztak a térfelünk közepén, hogy esélyünk sem volt megszerezni a labdát. Sajnos pont annyit adtak ki magukból, amennyi ahhoz kellett, hogy lehozzák a meccset. A végén majdnem rábasztak, de úgy tűnik, hogy a tavalyi két megpattanós góllal egy évtizedre ellőttük a szerencsénket.

Ja, Pepe egy mocskos tetű. Alaphelyzetben azt is megérdemelné, hogy úthengerrel dolgozzák a gyepbe és utána egy kis betonnal igazgassák el a terepet, de sajnos a tény tény marad, hogy Priskin volt olyan hülye, hogy lekönyökölte.

Maximum a holland bíró következetlenségén lehet elgondolkodni. Priskin kiállítása előtt kb 15 perccel Pátkai nagyon hasonló szituációban csapott oda Moutinhonak. Nem találta el úgy, mint Priskin Pepét, de így is rögtön megkapta a sárga lapját. Ez is ütés volt, a másik is. Elvileg nem lenne szabad mérlegelnie.

Fehérlapos 2017.09.04. 22:49:22

Sajnos Priskin a könyöklés után a tetthelyről elsétálva még véletlenül(?) belerúgott a földön portugál talpába. Ha az nincs, talán megússza sárgával.
süti beállítások módosítása