HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Az edző és a tornából felmentett

2008.04.08. 12:58 :: center

Ott ült este a Duna televízióban bizonyos B.B. Levente. Azt írták rá a képernyőn, hogy a Fradi Szurkolók Valamilyének az elnöke. Mit mondjak, ez a Levente olyan tornából-felmentett alak. Persze lehet, hogy csak a zakója előnytelen.

Tény, a zakó lötyög rajta, a mellénye pedig - nagy.

Azt fejtegeti ifjabb Knézynek, hogy Csank Jánosnak sürgősen el kellene húzni. Meg hogy nem tűrik.

Csak nézek.

Hogyan keverednek ilyen alakok az FTC közelébe?

Hogyan lesz belőlük szószóló?

Annyit elárulok, hogy nekem már a dédapám is Fradi-drukker volt. Egyebek közt azért, mert a család a Ferencvárosban élt. Pontosabban a Ferenc téren. Én is ott születtem.

A Fradi-szurkolóságot örökli az ember, és legbelül hordja, mint egy miniatűr hazát.

Most viszont egyre inkább az az érzésem, hogy a Ferencváros körül három csoport van. Az egyikhez - a messze legnagyobbhoz- azok tartoznak, akik kimennek a meccsre, vagy nem mennek ki, hanem a tévén nézik, vagy tévén se nézik, de elolvasnak mindent a csapatról az újságban. A csöndes többség.

A második - a gárda. A rohamcsapat. Fegyverük a petárda. Hangjuk orkán.

A harmadik pedig a „megélhetési fradisták” groupja. Akik - lám csak - még a tévébe is eljutnak, ismertté válnak, véleményt formálnak. Azt mondják „mi”. Mi nem tűrjük. Mi úgy akarjuk. Gondolom hetente, havonta, mikor-hogy összejönnek a Fradi Szurkolók Ilyen vagy Olyan Csoportosulásának a tagjai, és ultimátumokat fogalmaznak. Kitalálják, hogyan tudnak akkorát mondani, hogy felfigyeljenek rájuk.

Most viszont jönnek az angolok. Mi lesz? Dear Mr. McCabe would you please kick the ass of Mr. Csank? Mi őt nem tolerate? Mindenesetre érdekes lesz. Főleg az, hogy mit mond erre a brit.

14 komment

Címkék: foci futball fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr99416651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila 2008.04.09. 07:13:25

Nagyon gyenge írás. Talán nem ártott volna kicsit olvastgatni, körüljárni a témát írás előtt. Ha már olyan "nagy Fradista" az író...
Boros Bánk nem hiszem, hogy "csak így tudna" képernyőre kerülni. Pláne, hogy politológusként rendszeresen szerepel a televízióban. Politikai műsorokban szokott szerepelni. Mellesleg megjegyzem, ez a "tudatlan emberke", ahogy ön megpróbála beállítani, a miskolci egyetemen tart előadásokat. Azt a "titkot" is had' osszam meg önnel, hogy a Ferencváros Szurkolók Szövetségének, aminek alelnöke Boros Bánk, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Fradi élén már nem a Furulyás-féle brigád ténykedik. Persze ön nagy "Fradista", biztos tudja ezt is.
No mindegy. Maradjunk annyiban, hogy ez az iromány nem több mint igénytelen fröcsögés...

Tóth Tamás 2008.04.09. 18:21:41

Kedves Attila!

Nagy örömömre szolgál, hogy szót emelt Boros Bánk védelmében, mert megérdemli. Had' fűzzek hozzá én is 1-2 gondolatot. Én személy szerint sajnos nem ismerem Bánkot, viszont sokat hallottam róla, és Magyar Balázsról is, például a fiaimtól. Emellett, mivel én a blog írójával ellentétben valóban Fradi szurkoló vagyok, figyelemmel kísérem az FTC életét is, így nem egyszer találkoztam már Boros Bánk vagy éppen a Ferencváros Szurkolók Szövetségének nevével. Szóval amit hozzáfűznék. Boros Bánk tagja volt a Dámosy-féle FTC elnökségnek, tehát nyugodtan mondhatjuk, a Fradi legnehezebb időszakában vállalt munkát a Fradiért. Gondolom ezzel túl nagy titkot nem árultam el, esetleg talán csak a "nagyfradista" blogíró nem tudja ezt. Boros Bánk és az FSZSZ vett részt a szurkolói hálózat kialakításában. Tőlük indult, és tevékenyen részt vettek a tagsági rendszer kidolgozásában és kialakításában. Köztudottan több tízmillió forint bevételhez juttatva ezzel a klubot, a "vészkorszakban". Segélykoncertet szerveztek, melyből szintén szép summa került a klubkasszába. Mindezt abban az időszakban amikor ne szépítsük, arra sem volt pénze a klubnak, hogy a játékosokat elutaztassák a meccsekre. Ezekből a pénzekből oldották meg. Dámosy úr és Rieb úr elismerték, ha abban az időszakban nincsenek ezek a bevételek, akkor a Fradi képtelen lett volna befejezni a bajnokságot. De arra is jól emlékszem, hiszen jómagam is küldtem fáslit a fiaimmal erre az akcióra, amikor szintén az FSZSZ (és Boros Bánk) gyűjtést rendezett mert a futballcsapatunk orvosi stábja annyira kiürült, hogy mi szurkolók vettünk saját pénzből fáslikat, kenőcsöket, stb, és azokat összegyűjtve az FSZSZ elvitte a csapathoz. Gondolom a blogíró "nagyfardista" ebben sem vett részt. Hiszen ha részt vett volna benne, akkor pontosan tudná, kiről is írta ezt a förmedvényt.

Tisztelt Blogíró!

Ön meg örüljön neki, hogy ilyen "alakok" voltak a Fradi körül az utóbbi időszakban, mert ennek köszönheti, hogy ma még van Fradi futballcsapat.
Az meg önmagáért beszél, hogy ön tisztelt uram, egy olyan emberről ír ilyen gúnyiratot akit még csak nem ismer. Meg a munkásságát sem.
Szégyelje magát meg az irományát! Van mit...

Akárki · http://foci.blog.fn.hu 2008.04.09. 19:34:25

Üdvözletem uraim!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nagyon nem szaporítom a szót, csak egyetérteni tudok Attila és Tamás hozzászólásával. Jól írták le a leírni valót.
A bloggernek meg csak annyit tudok üzenni, hogy nyugodtan köpjön fel és álljon alá! Szégyellheti magát ha Fradistaként ilyeneket ír egy olyan emberről akinek inkább köszönetet kellene mondania azért amit eddig a Fradiért tett. Mert Bánk már tett le az asztalra, nem csak a mellét veri, hogy ő mekkora Fradista. Sőt. Egyáltalán nem szokta a mellét verni, hogy ő nagyobb Fradista lenne másoknál.

Kika 2008.04.09. 22:34:58

Bizony elszoktattak minket attól, hogy beleszólhatunk abba, ami az életünk. A blogger ezt természetesnek tartja. Pedig ez a baj ebben az országban. A Fradiban is ez volt a baj, hogy nem volt kontroll, csak sötét és nem mindig becsületes emberek. Botrányok kísérték a lelátón szurkolókat is. Míg akadtak olyanok, akik nem verekedésben, hanem szellemi téren jártasak. Tudnak szervezni, átlátják a a problémák okait és végig tudnak vinni ügyeket.
Magyar Balázs is és sokan (több) diplomával, vezető beosztásokban (a Fradi vezetőit megszégyenítően) szurkolóként képesek sokat tenni a Fradiért.
Ez az életük.
A kipécézett (és nem ismert) Boros Bánk választott vezetője (alelnöke) volt 300 ezer egyetemistának, főiskolásnak. Országgyűlési képvielőjelölt, parlamenti szakértő, amerikai kormányösztöndíjas, egyik diplomája franciaországi, három egyetemen oktat, kettőn külföldieket idegen nyelven, stb...
Ettől még lehetne utolsó gazember is. De nem ilyennek ismerik, akik ismerik....
Az biztos, hogy azoknak akik azt gondolják, hogy minden csak felülről jöhet és az is csak utasításban, visszatetsző az, hogy ilyen senkiket tévébe (is) hívnak, sőt véleményt mondanak.
Ideje lenne ha ez gyakorlattá válna az országban. Csak ez vihet előre.

Juzzie 2008.04.10. 19:09:09

A blog írójának magyarázom: Vannak szervezett szurkolói csoportok. Ezen csoportok alkotják ma a Fradi táborát, vagy régi nevén a B-közepet (B mint B lelátó és annak is a közepe. De ne keresse a következő hazai mérkőzésen a B szektorban Boros Bánkot, mert ez a régi fa lelátós stadionban volt).
A szurkolói csoportok létrehoztak egy szervezetet. Ezt hívják Ferencváros Szurkolók Szövetségének (www.fradidrukker.hu). Ennek a szövetségnek az alelnöke Boros Bánk Levente. A szurkolótáborban és az egész stadionban mindenki ismeri. Hogy Ön miért nem, az csak azért lehet, mert életében nem volt még Fradi meccsen, s csak szeretne Fradi szurkoló lenni! Magyar Balázs és Boros Bánk vezette szövetség volt az aki a tüntetéseket szervezve zavarta el Furulyás TSZ elnök urat. Emlékszik már rá? ...blog író úr.

sempre 2008.04.11. 11:14:32

Tisztelt Uram,
sajnos a csendes többség végig asszisztálta a Tsz-elnök garázdálkodását, a csendes többség elfogadta volna azt a bűnöző társaságot, akik le akarták nyúlni a Fradit... és a csendes többség sajnos nem utazik el vasárnap Makóra. BBL ellenben ,velünk együtt, igen. Nem hiszem, hogy túl sok jutalmat kapunk érte, de garantáltan elköltünk vagy 10 ezer forintot...mint minden hétvégén.

korrekt 2008.04.11. 13:52:39

Hallatlan korrekt írás.
Labdát csak újságban látott senkik nyilatkoznak edzőváltásról.

bindu 2008.04.11. 15:16:53

A hangos tobbseg meg eluldozte Novakot, Varszegit... Nem feltetlenul az emlitett urra gondoltam, hisz ot es munkajat nem ismerem, de h a fradinal egyes szurkoloi csoportok mind megbizasra, mind sajat maguktol mit muveltek, arrol azert annak van egy szep tortenelme...

nopara008 · http://nopara.freeblog.hu 2008.04.11. 17:28:09

nemnagyon érdemes erre a cikkre reagálni...

lcs 2008.04.12. 09:25:18

Még ekkora "hülyegyereket" mint ez a blogger. Köze nincs a témához, de oktat, véleményt mond, leminősít. Bagoly mondja verébnek. Persze mindezt név nélkül, az internet mögé bújva. Kiváncsi vagyok ez a hülye gyerek mit tett eddig a Ferencvárosért, vagy a nagy Fradista dédapja. Szánalmas kis tudatlan pöcsfej vagy.

Loránt Csaba

feketefene · http://feketefene.wordpress.com/2008/04 2008.04.12. 11:37:26

valóban gyenge írás, vajon az írója elmondaná mindezt Boros-Bánk Levente szemébe is?
vajon a blogger úr jelen volt valamelyik tüntetésen, melyeknek a Fradi megmenekülését köszönhetjük?

korrekt és bindu hozzászólók pedig madarak. károgjatok csak!

Ultras_Ferencvaros 2008.04.12. 11:51:21

Ember Te teljesen hulla homaly vagy...nem artana egy kicsit gondolkodni es utana nezni a dolgok mikentjenek, es nem csak a sajat baromsagaidat leirni.....

MaraDon 2008.04.12. 17:21:10

Kedves Ultrák és egyéb mosószerek. Ti vagytok tök hülyék, és "hulla homály" mert egyszerűen nem tudtok olvasni. Olvassátok végig, légy szí a blogot, hogy mi mindenről szól. Én megtettem, és ebből látszik, hogy sokkal okosabb a szerző, mint feltételezitek. Teljesen idegesítő, hogy beindultok egy szótól és nem láttok az orrotokig sem.

maguila 2008.05.15. 22:00:10

Amit a blogban olvashatunk Boros Bánk Leventéről nagyin sántít.

Érdemes végignézni:
tdyweb.wbteam.com/TabukBorosBank0512.htm

Ilyen srácokra lenne szükség Hazánkban minden vezető poszton, mint Levente, akik egyenesen nyíltan kiállnak az ügyekért és mellette még intelligensek is és nincsenek azzal a simlis liberószocis zagyvasággal meghülyítve ami a gagyi médiák zöméből dől az éterbe.
süti beállítások módosítása