HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Doll az okosabbik német

2015.09.12. 23:16 :: center

Két német főszereplője van a magyar foci színpadnak: Bernd Storck és Thomas Doll. (Azok után, hogy a teljesen magyar, de félig-meddig német Dárdai Pál éppen azon munkálkodik, hogy a berlini Herthát éppen a Bundesliga élcsoportjába vezesse). Storck szövetségi kapitányként még legbővebb keretébe sem hívta meg Böde Dánielt. S ezt a nem-meghívást még tetézte azzal az idióta mondattal, hogy annyi játékos van az első osztályban, miért pont ezt a Böde nevezetűt hívná be a nemzeti csapatba.

Nos, most ez a Böde nevű feszült helyzetben, a magyar derbin az Új pest ellen két olyan gólt szerzett, amelyből egy is elegendő lett volna Észak-Írország ellen.

Storck néha konzultálhatna honfitársával.

"Te, Thomas, mi a véleményed ennek a Daninak a játékáról..."

Vagy: "The Thomas, hogy csinálod, hogy csapatod nem veszti el az utolsó percekben a meccseit, hanem megnyeri azokat?"

És akkor Doll, az okosabbik német, azt feleli neki, hogy Böde Dánielt pontosan azért tartja minden meccsen a csapatban, mert ugyanazt a szerepet szánja neki, mint Bernd barátja a Szalainak. Legyen a védelem veszedelme. Csak míg az a Szalai nevű csak csetlik botlik a kapu előtt. Ez a nagydarab fickó gólokat lő. Aztán meg ez a Doll nem úgy meccsel, hogy a vezetés birtokában a védelmet erősíti, hanem ha csapata gödörben van, akkor csökkenti a védők számát (háromra) és a pályán Gera,Hajnal, Busai - Radó, Seszták, Lamah- Böde összeállítású bombaerős támadó hetessel ront az ellenfélre. Ebből lesz is negyed órán belül két gól.

Az nem valószínű, hogy Thomas Doll kettős szerepet vállal, mint annak idején Dárdai. Nem lesz egyszerre a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a Ferencváros edzője. De az nagyon kívánatos lenne, ha német kollégája, Bernd Storck rendszeresen eljárna hozzá beszélgetni arról, mit is kellene tenni a foci magasabb kategóriájában.

9 komment

Címkék: Ferencváros Dárdai Pál Thomas Doll Berndt Storck

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr887783334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dagizoli 2015.09.14. 05:30:39

Ez mind szép és jó, de sajnos a nemzetközi meccsek idején Thomas is konzultációra szorult volna... Szóval nem ilyen egyszerű ez kérem szépen. :-)

Regelek 2015.09.14. 07:45:53

Mit is játszott ez a Doll a bosnyákok ellen a szinte végtelen pénzből összevásárolt csapatával? Ez a válasz arra is, hogy miért nem kell Böde a válogatottba. Téma lezárva.

ledo76 2015.09.14. 09:16:45

@Regelek: Ezt külön kéne választani. A magyar foci annyira gyenge, hogy még a bosnyákok ellen se elég a teljesítmény.
De mivel a MAGYAR válogatott ebből a gyenge játékosokból tud csak válogatni, oda nyugottan beférne Böde, akit én se tartok olyan nagy ásznak, de itt hatványozottan igaz: vakok között a félszemű a király.
A poszt másik részével is egyetértek, Doll nem egy zseni, meg pénz ide vagy oda (európai szinten amúgy ez fing, még ha én egy fillér állami pénzt se költenék erre a szarra), de legalább benne van az az itthon nagyon hiányzó mentalitás, hogy győzni, de legalább is hajtani kell. Storck ezt nem tudja a játékosokba szuggerálni ez sajnos látható...

nemvagyokhipszter 2015.09.14. 09:57:07

én értem, hogy böde nagyon ügyes a bohócligában, de nem gondolom, hogy ő megváltotta volna a világot. abszolút okoskodásnak tartom, hogy a mellőzése miatt (amit csak a fradisták bánnak) bombázzák storck-ot. ebben a válogatottban, nemzetközi mezőnyben, valódi ellenfelek, nem pedig tudattalan bábuk ellen (ugye alaptézis, hogy idén csak az a kérdés, hogy a fradika 20-tól 40-ig terjedő skálán hány pont előnnyel nyeri a bohócligát) nem olyan könnyű ám gólt lőni, és bödedani akármekkora zsugás is, nem kapott volna több használható labdát, mint szalai. ennek ellenére mondjuk inkább látnám bödét a cserepadon, mint szalait a keretben. ilyen tekintetben jogos a felvetés, de nem böde hiánya miatt nem nyertünk.

Tamas Szeip 2015.09.14. 10:09:37

@dagizoli: melyik meccsek ? Mert azért a hollandokat szarrá verte a Fradi !

Reszelő Aladár 2015.09.14. 10:53:48

A bosnyák zakó óta a Fradi is kicsit jobb lett, a mostani játékkal nem lenne gond a továbbjutás.
Új a kapitány, le ugyan nem égett, csak 2 percre volt a frankótól. Legalább tudják majd, hogy még rengeteg munkát kell elvégezni. Meg még annál is többet.

A vicc az, hogy a válogatott támadó szekciója áll elvileg a legnagyobb nevekből: Dzsudzsák, Gera, Stiber, Szalai, Nikolics, Németh. Utóbbiak elvileg kirobbanó formában vannak... Viszont pont ez az alakulat nem tudott gólt lőni sem a görögöknek sem a románoknak.

Böde kihagyása minimum furcsa, a padon helye lett volna, érdekes felállás lett volna egy Szalai-Böde erőcsatár páros az első 70 percben, fárasztották volna a védőket rendesen. Utána gyors csere, Nikolics/Német/mindkettő fel. Egy kiugratás elég lett volna...

Lássuk be, a válogatottunk félig tudta hozni a 2004-es EB gőztes görög szintet: piszok nehéz volt gólt rúgni nekünk. A görögök is csak 1 fejesgóllal voltak jobbak, de mindenkinél.

Szamiz67 2015.09.14. 11:02:03

Jó, ez az okfejtés, de amíg a Fradi támadójátéka itthon érvényesülhet, addig a magyar válogatott támadójátéka nem tud érvényesülni, mert pl. a románok képzettebb játékosokból állnak. Szalai pálíafutása elejétől a beívelik neki és lefejeli, leveszi centert játszik, Bödének más a szerepköre. Bernd Storck Dárdai Pál bentombiztos védekezésre épülő játékát és csapatát igyekezett pályára rakni, csak amíg Dárdainak nem mentek így neki, addig a külföldi edző rögtön megkapja a magáét... Doll-nak egy bajnokságban kell edzősködnie, ahol 1-1 kockázatos momentum nem oszt, nem szoroz, a válogatott meccseken pedig mindenki románok, magyarok, írek a kivárásra, a biztonságra játszik elsősorban.

dagizoli 2015.09.14. 11:13:38

@Tamas Szeip: a hollandokat igen, de ők a 2. vonalban játszanak és a fair-play jogán harcolták ki a kupaindulást... Igazából a bosnyákok ellen többet (sokkal többet) vártam volna ettől a csapattól. Sajnos két (sima) vereség lett a vége... Remélem idén összeérnek és jövőre végre újra lesz magyar csapat a nemzetközi vérkeingésben.

Amatőr 2015.09.14. 11:18:34

Böde Dani barátunk bizony hmm nem egy nagytudású játékos. Nemzetközi szinte. Itthon meg az isten. Kimagaslik a rakás szar közül.

A Szalai? Ő sem egy nagytudású nemzetközileg. És mellesleg mostanság nem is megy neki.Ha ő is a fradiban játszana, akkor ő is tíznél tartana?
Ki tudja?

A lényeg, hogy a válogatott játszott két ótvarsz@r meccset, amin lehet, hogy a Böde lő egy-két gólt, sőt, nyerünk is és a csapat edzőstül a mennybe érkezi. De ez a csapat bár nagyon szerethető, de azért az európai foci megyekettője. Hulladék. Reszli. Nulla.

....Magyarország,Vatikán, Sanmarino.

Egyébként az Újpestnek lőtt második Böde találat talán a szezon legszebb gólja volt.
süti beállítások módosítása