HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Az a félelmetes Aréna

2017.10.11. 09:44 :: center

 

Hajaj! A magyar labdarúgó válogatottnak nevezett alakulat eddig is félt. Leginkább az ellenfelektől. Jönnek azok a nagy drabálisok. Vagy azok a kicsi, trükkös gyorsak. Cseleznek. Kergetik a labdát. Kapura lőnek. Fejelnek a szögletrúgások után. Fellöknek. Elveszik tőlünk a labdát, és ők játszadoznak. A kapusuk meg véd. Még a kapufa is velük van. Minden kapufa az ellenféllel van. Lehet, hogy félidőben a kapuk átsétálnak egyik térfélről a másikra.

Aztán ott a gyep. Göröngyös és száraz. Felpattan róla a labda. Máskor meg nedves, csúszós. Elcsúszik a mi csatárunk, a mi védőnk, a mi kapusunk. Direkt úgy locsolják fel ezeket a pályákat, hogy a mi stoplisaink csússzanak rajta.

De ez még semmi. Félni kell a játékvezetőktől is. Mert mindig, minden játékvezető azzal jön a pályára, hogy jól kiszúr velünk. Mindig mi vagyunk lesen. Mindig ellenünk ítélnek szabadrúgást, büntetőt. Egy icipici könyöklés, és a mi focisták az, akit lezavarnak.

Persze, lehet még fokozni. Nagyon, nagyon kell félni a góltól. Rettenetes tréfát űznek velünk a labdák. Begurulnak, bevágódnak, bepattognak a kapunkba. Beugranak a saját védőnk lábáról. Kicselezik a kapusunk kezét. Mindig úgy ugranak fel, hogy éppen jól jöjjenek lábra az ellenfélnél. Nálunk? Alig lehet eltalálni őket.

Aztán az eredménytől is félni kell. Null nullnál kaphatunk egyet, és vége. Egy nullnál szoríthatunk, ne legyen egyenlítés. Az órát nézzük. Még öt perc van hátra. Már csak négy. Jaj, nehogy baj legyen! Mert ha baj van, akkor az egész biztosan a számunkra baj.

És most borzasztó dolog történt. Már a saját drukkereinktől is félni kell. Ezek képesek a Ferröernek szurkolni ellenünk! Vagy hátat fordítani a pályának. Vagy egy volt szövetségi kapitányt éltetni. Vagy németül elköszönni a jelenlegi némettől. És csúnyán beszélnek. Mit beszélnek, kiabálnak, még a tévébe is behallatszik. Nem csoda, hogy a sokat tapasztalt szövetségi kapitány azt mondja, hogy ilyesmivel ő még nem találkozott.

Hát itt tartunk.

És ez baj. A pályát, az ellenfelet, a kapufát le lehet győzni. A labdát meg lehet tanulni kezelni. Minden változhat, de a szurkoló marad. Ő a stadion legfőbb tartozéka. Ha megy, akkor bezárhatják a kapukat.

3 komment

Címkék: magyar válogatott Közönség

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr4612953381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inteligencs elenzeki 2017.10.12. 18:14:42

A magyar közönség igenis hálás. A portugálok elleni meccsen, ahol egy kicsit jobban odatették magukat, jutalmazták a játékosainkat a vereség ellenére is.
A legutóbbi meccs azonban más volt. Nagy szerencsével bebotlottuk azt a gólt (szó szerint) . De ezen kívül nem történt semmi.
Nagyon rossz helyzetben van a válogatott, minden csapatrészben. A korábban gólveszélyes Dzsurdzsi, már csak árnyéka önmagának. Olyannyira, hogy már állítottból is problémás a kaput eltalálni.
Gera helyére sincs senki a magyar bajnokságból.
Szalai csak a kapu előtt, és csak bizonyos szituációkban veszélyes. Egyébként nagyon gyenge a játékereje. A csapatmunkát egyáltalán nem tudja támogatni, sőt, kifejezetten kontraproduktív.
Összességében elmondhatjuk, hogy minden csapatrészben gyengék vagyunk, és képesek vagyunk bárki ellen kikapni.
Ezen a legutóbbi meccsen is rezgett a léc, valahogy a Feröeri támadások dinamikusabbnak veszélyesebbeknek tűntek.

Belzebubo 2017.10.12. 20:38:31

@Comte de Gippaud: Amikor anno elôször kikaptunk Izlandtól - lehetett olyan 15-20 éve - a meccs közvetítôje elmesélte, hogy ez egy amatôr csapat (mindenkinek van valami fô állása a foci mellett) de a szövetségük is amatôr, mert fôállásban csak egy irodavezetô dolgozik náluk. Akkor arra gondoltam, nálunk is így kellene újjászervezni a labdarúgást. Persze semmi nem történt - nálunk - az eredményt pedig láthatjuk ... Szóval, amíg ezzel az amatôr játékkal ilyen profi pénzeket lehet keresni - és ezalatt nem csak a játékodokat értem, sôt, sokkal inkább a mindenféle szintû edzôt, meg egyébb vezetôt, addig itt a büdös életben nem lesz foci

inteligencs elenzeki 2017.10.13. 08:27:30

@Belzebubo:

A magyar futball 30-40 éve leszakadóban van nemzetközi összehasonlításban. És ez a leszakadás még mindig tart.
Volt egy Európa bajnokság, ahol legutóbb váratlanul jól szerepeltünk, talán a szerencsés körülmények konstellációjának köszönhetően. (Most is azt mondom, dícséret ezért a csapatnak.) De nem szabad elfelejteni, hogy pl. a klubcsapataink gyalázatosan szerepelnek már régóta a nemzetközi megmérettetéseken, mindenki örül, ha magyar csapatot kap ellenfélnek.
Nekem van egy másik ötletem is, az pedig a teljesítmény szerinti premizálás mindenki aszerint kapná a fizuját, amilyen a tabellán elfoglalt helyezés abban a hónapban. Ez vonatkozik a szakvezetésekre is. Lenne itt hamarosan tülekedés, meg tempós meccsek.
süti beállítások módosítása