HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Hemingwayből ismét Szabó Gyuri lett

2008.05.28. 20:53 :: center

Nagy fokú pimaszság és önbizalom kellett ahhoz, hogy egy Magyarországról az USA-ba vándorló fiatalember Hemingway nevét válassza magának. (Ez ilyen lökött ország, nincsenek védett nevek, bármelyikünk, aki állampolgárságot kap, lehetne akár John Kennedy is). Szabó György persze nem íróként jeleskedett, mint „névrokona” Ernest, hanem üzletemberként. Befektetőként. Sőt, borászként. Én ittam - akár hiszitek, akár nem - Hemingway borából. Elég jó cabernet.

A mesebeli legkisebb fiú pedig visszatért hazájába, és úgy döntött, hogy a magyar fociba is befektetett a pénzéből. És hová tenné vagyonának egy részét egy Amerikában szocializálódott hazánk fia? Persze a Honvédba. Puskás csapatába.

Lehet, ez volt a legnagyobb tévedése. A szíve vitte (micsoda hiba egy befektetési szakembertől!), nem pedig az esze. Pedig hát mindent megtett, amit annak idején választott hazájában tanult. Nem követett el hibát. Felújította a pályát, létrehozta a Bozsik-akadémiát a fiataloknak, rendet, fegyelmet teremtett, jó edzőket szerződtetett, jó edzőket kirúgott. Sok pénzt költött focistákra. Remek kapcsolatot teremtett az önkormányzattal.

Csak éppen neki rohant a magyar labdarúgás (vagy inkább a magyar valóság) beton falának.

Itt nem lehet okos. Ha fegyelmet teremt, rátámadnak az ultrák. Ha a játékosoknak nem megy tizenöt percig, akkor feladják. Ha egy edző néhányszor kikap a csapattal, akkor iszonyú nyomás nehezedik a tulajdonosra, hogy rúgja ki.

Apropó - tulajdonos. Van olyan a magyar fociban, hogy tulajdonos? Hemingway okulhatott volna Várszegi (Fradibeli) példájából. A tulajdonos fejőstehén. Hozza a lóvét, tömje a csapatba. Jogai nincsenek. Mit ugrál ez az ürge, mi a nyavalyát akar a pénzéért? Különben is honnan a francból van pénze? Biztos csak egy bulista. Még hogy Hemingway, ez a kis senki, ez a Szabó Gyuri! Tűnjön a búsba!

A Debrecen ma egy hetest rúgott a Honvédnak a kupa-döntő első felvonásában. Hét gól. Mint egy első osztályú csapat és egy megyei együttes edzőmérkőzésén. A Honvéd összeomlott. Mondhatni kupán vágta a Debrecen.

Hemingwaynek azért szurkolok. Nagyon, de nagyon kellene az a mentalitás idehaza, ami az övé. Egyelőre óriási kisebbségben van.  Esélye kevés. Innen csak felfelé mehet az út. Hemingway ismeri a Wall Streetet. A tőzsde aranyszabálya, akkor vásárolj, amikor a béka feneke alatt van az index. Hát a Honvéd indexe most a béka hátsó felénél is lejjebb van.

15 komment

Címkék: labdarúgás honvéd magyar labdarúgás george f. hemingway

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr70492458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Fotos 2008.05.28. 21:35:43

Az ultrakat kar volt piszkalni. - Mondom ezt ugy, hogy egy rivalis ultracsoporthoz allok kozel. -
Meg lehet nezni milyen volt a hangulat. Kinek kell az, hogy hazai palyan vegig kizarolag a vendeg szurkolok biztatasat hallgassa?

mizie 2008.05.28. 21:52:59

Azért az milyen sztori, hogy a bonbon hemingwayt (ami ugye az övé volt) úgy adta el másnak hogy egy este felkeresték egy fekete mercedesszel és aláíratták vele a papírt. tudom, lehet h csak sztori, de nem biztos h messze áll a valóságtól. amúgy jah, jó lenne több ilyen vállalkozó (a szó nemesebb értelmében)

htr 2008.05.28. 22:05:24

Az én gyerekem a Honvédban focizik.(sajnos)

Tehetségtelen edző, + annak a gyereke játszik akinek az apja pénzes, stb.
A Szalai aki az akadémiáért felelős, pénzért az anyját is eladja.
Ez a Honvéd utánpótlása. Sok jóra nem számithat Hemingway Úr.

mizie 2008.05.28. 22:15:02

mindez csak azért mert nem rakták be kezdőbe a kis htr-t? (bocs)

Vader82 2008.05.28. 23:03:07

A cikk nagyon jó, és nagyon igaz. Magyarország az irígység és rosszmájúság központja. Ilyenek vagyunk sajnos. Van egy pali aki hozza a pénzt, és ha egy év alatt nem lesz BL döntős a csapat akkor máris ellene tüntetnek. És a játékosok? Szomorú ez. Azt gondoltam , hogy egy olyan patinás és világviszonylatban(egykor) elismert cspat útja ismét felfelé ível. Bár úgy lenne, mondom ezt úgy hogy nem is vagyok Honvéd szurker. Közhelyszerűen csak sóhajthatunk: "szegény Öcsi bácsi..."

Ábel11 2008.05.28. 23:58:43

be lehet kapni a faxxt.a KISPEST történte legszomorúbb vereségét szenvedte el.hazai pályán egy nemrég sehol sem jegyzett vidéki csapattól a kupadöntőben... szurkolók nincsenek,csapat nincs..köszönjük k**csög szabóúr.azt remélem érzi mindenki,hogy a kanyar csurig lett volna normális esetben!így több volt a debreceni.. még egyszer :köszönjük köcsök szabóúr!!lehet menni clippers meccsre,popcorn,celebek,dííífenz,díífenz!!ez nem amerika baxxa meg,ez európai foci!nem fogyasztók járnak a meccsre hanem szurkolók!nem 2 éve ,hanem évtizedek óta!nem hobbi,szenvedély!de ezt egy jöttment nem érti meg...

biziclop 2008.05.29. 00:14:33

Abel11: oszt a jatekosokat ki fizeti ki? Az a parszaz mindenre elszant szurkolo, akik tenyleg tuzon-vizen at kovetik a csapatot?

Hogy a jatekosok szarul teljesitettek, azert egyedul ok maguk es a szakmai stab a hibasak. Magyar viszonyokhoz kepest jo munkakorulmenyek kozott dolgozhattak, es megis szarul teljesitettek. Ez a nagy fene igazsag.

Szenvedely, hobbi, tradicio vagy popcorn, ezek mind ertelmuket vesztik akkor, ha a jatekosok nem csusznak-masznak meg 4-0-s hatranyban is. Sot, akkor kell csak igazan.

PeZe 2008.05.29. 00:41:33

Ábel11: konkrétan ez a foci nem európai, nagyon el van maradva az európaitól. Egyébként most oolvastam, hogy valamelyik faszfej szurkoló leöntötte sörrel a pénzeszsákját. Mekkora tahóság már ez, ha nincs a Szabó úr, a Honvéd talán az NB2-ből esne ki éppen...

Deren 2008.05.29. 02:13:38

Ábel11: a magyar foci egyik problémája,h a szurkolók olyan sötétek mint te! Fel kéne végre fogni, hogy igenis fogyazstókra van szükség a stadionban, mivel a klub szolgáltatást nyújt nekik amiért pénzt várnának cserébe, hiszen valamiből biztosítaniuk kell a működésüket. Ez nem egy non-profit társaság a nézők szórakoztatására hanem egy gazdasági vállalkozás. Sajnos a magyar mentalitással nem lehet fejlődést elérni mivel ha építenek vmi új dolgot, azt az "értelmes ultráknak" egyből szét kell vandálkodniuk. Javasolnám neked,h menj ki egy nyugat európai meccsre vagy élj egy kicsit nyugat európában és meg fogod látni,h miért tart ott a magyar foci (és egész Magyarország), ahol tart. Ide nem elég a profi üzletember, az emberek fejében lenne szüksé változásra. Ezt most nem csak a foci területére értem, de az egész lakosságra, elég ha csak egy vonat kocsira gondolunk, vagy egy buszpályaudvarra,h hogyan néznek ki...

hmikey 2008.05.29. 12:11:33

Ábel11, milyen idióta duma ez, hogy egy "nemrég sehol sem jegyzett vidéki csapat"? Annyira bevakultál, hogy észre sem vetted, hogy az elmúlt 3 évben bajnok volt az a senki csapat? Én képtelen vagyok egy-egy magyar csapatot kiszúrni a mai magyar valóságban (pedig alapvetően tatabányai vagyok, anno még néztem élőben olyan meccseket, amin Pilu meg Kiprich tolta), aminek képes lennék szurkolni, mert olyan borzasztóan esetleges az egész. Viszont a debreceniek már régóta topon vannak, talán azért, mert ott a körülmények normálisak, nem úgy, mint máshol. Egy normális csapatot nem rövid idő felépíteni, csak a pénz nem segít, a támogatás (lelki) annál inkább.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 13:23:09

Ennyi idiótát ...

Ha Hemingway összecsomagaol mi marad Kispesten? Romhalmaz, adósság, csőd .. a Fradi sorsára jut.

Bocs, de a saját vállalkozásával azt csinál mindenki amait szeretne, nem kérdezzük meg a portást vagy az ultrákat hogy nekik tetszik-e ..

Most kell kemény kéz!

Kőkemény tisztogatás, és számonkérés ...

marconi 2008.05.29. 14:09:23

Annyit azért hozzátennék, hogy ha a KISPEST ultrái nem hajtják el Pierro Pinit, akkor Hemingway most edzősködhetne Kecskeméten, vagy esetleg Dunaújvárosban. Egy patinás klub szurkolói nem tűrik el, hogy a csapatuk ilyen mélyre kerüljön. Ha pedig nincsenek ultrák, akkor kb. fele jegybevételtől elesik a mi "megmentőnk".

Deren 2008.05.29. 19:23:14

marconi: hát az tényleg tragikus lenne a klubbra nézve... tisztában vagy vele,h a csapat bevételeinek hány %-át adja a jegybevétel? Elárulom neked,h még a 10%-ot sem éri el! Nem igazán rendítené meg a klubot azt hiszem, ha az a pár huligán nem menne ki a meccsre. Ha már nyugat európai színvonalú focit szeretnétek, jegyezzük meg,h ott picivel magasabbak a jegyárak. Egy meccsre kb annyi, mint kispesten az éves bérlet. Szóval ha szeretnétek jobb focit, akkor esetleg fizessétek is ki a nyugati jegyárakat. Vagy az már nem tetszene, mi? csak a foci legyen jobb, de áldozatokat már nem hoznak érte az ultrák, ugye? és akkor idézzünk egy klasszikust: "Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy!"

Ábel11 2008.05.30. 20:30:14

Deren.köszönöm a javaslatokat.éltem ny.euróbában 3 évig (friccland) voltam kb 30 Bundesliga 1 és 2-es meccsen ,voltam angliában több mérkőzésen.van összehasonlítási alapom.ez egy fos ami itt van és erről valóban nem ez a köcsög H tehet.sötét pedig nem vagyok.én nem fogyasztó vagyok,hanem szurkoló bazmeg.te nem látod a különbséget mivel valószínűleg sosem kötődtél egyetlen csapathoz sem.nem azért járok meccsre ,hogy egy klubnak álcázott gazdasági vállalkozás minden pénzemből kiforgasson (amit amúgy szívesen költök rá) hanem mert szeretem a csapatom minden körülmények között.áldozatokat nem hoznak az ultrák??te seggfej,itt az utóbbi 10 évben csak az ultrák hoztak áldozatot.szerinted mennyibe kerül egy debreceni,hamburgi vagy kisinyovi túra?fingod nincs mert sosem mentél sehova.én Hamburg miatt(0-4..)dobtam a nyaralásomat.pedig tuti kényelmesebb lett volna egy hét délebbre a tengernél,mint a reptéren aludni hamburgban egy 0-4 után.nem tudsz te semmit.kibaszott tv szurkoló vagy.

Deren 2008.05.31. 19:12:06

Kedves Ábel: örülök,h ilyen önfeláldozóan lemondtál a nyaralásodról, de jegyezzük meg,h ezzel a csapatodnak semmivel sem lett jobb, csak a fritzek GDP-jét sikerült növelned ;) és te mint olyan lelkes szurkoló, áruld el nekem tv szurkolónak,h mi a jó abban,h mindent összetörtök és tönkretesztek, ami az utatokba kerül? csak a vandálkodással sokkal nagyobb kárt okoztok, mint amekkora jegybevételt jelentetek a klubnak! És akkor még a büntetésekről ne is beszéljünk, lsd Újpest mondjuk... ha ennyit éltél nyugaton, akkor tudnod kell,h milyen a magyar szurkolói kultúra... bár azt hiszem a kultúra szó használata nem helyénvaló az ő esetükben...
süti beállítások módosítása