HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Ez egy elég jó dolog

2016.06.22. 21:18 :: center

Gera Zoli mondott a magyar-portugál után egy klasszikust: "Ahogy látom, mi végeztünk az élen. Azért ez egy elég jó dolog."

Bizony elég jó dolog. Rúgtunk a portugáloknak 3 gólt. Igaz ők is rúgtak ugyanannyit. Náluk C. Ronaldo megtalálta, amit eddig keresgélt, a góllövő cipőjét. Nálunk ugyanezt tette Dzsudzsák Balázs. De végül mégis csak a magyar csapat győzött. Hiszen első lett az EB csoportjában. S ez valami hihetetlen. Azért hihetetlen, mert ki mondta volna egy hónappal ezelőtt, hogy egy Lang, Juhász, Guzmics, Korhut, Elek, Pintér, Gera, Lovrencsics, Dzsudzsák, Szalai összetételű gárda pariban tud lenni CR-el, Nanival, a két Carvalhoval, Pepével stb. felálló luzitánokkal.

Hol voltak a mi "sztárjaink"? Nagy Ádám, Kleinheisler, Nikolics, Böde Dani? Pihentek. Részben sárga lapjaik miatt. És készültek a nyolcaddöntőre! Mert már megengedhettük magunknak, hogy a következő mérkőzésre figyeljünk.

Szóval, ez egy elég jó dolog.

A védekezés most nem volt olyan remek, mint az előző két csoport-mérkőzésen. De bőven kárpótolt mindenkit Gera Zoli fantasztikus gólja. Erről ő: eszébe jutott, hogy ilyen helyzetből anno betalált a Liverpoolnak. Hát most is meglőtte. Bement.

Jó az öreg a háznál, aki tudja, miként lehet gólt rúgni a Liverpoolnak.

És Balázs?

Talán most rájön, hogy nem kell a jófenébe eligazolni egy kis pénzért. Elég csak várni. Jönnek majd csőstül a kérők, és zsákban hozzák a zsozsót.

Minden magyar játékos a meccs után azt nyilatkozta: várja a következő meccset. Vasárnap. Négy nap múlva. Nem azt mondták, hogy kihajtottuk magukat. Kilóg a a pejsli ebben a dög melegben. Nem, várjuk a következő meccset.

Dzsudzsák ehhez hozzátette, aztán majd várjuk a negyeddöntőt, az elődöntőt, és így tovább...

Ez azért egy elég jó dolog.

7 komment

Címkék: magyar válogatott dzsudzsák európa bajnokság Gera Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr808833484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2016.06.22. 23:08:18

Valaminek nektek is kell orulnotok. Ha ennyi jutott, hat ennek. De legalabb nem erzitek a tescoparizsi izet...

2016.06.23. 00:42:27

Nagyon klassz meccs volt. Komolyan mondom ez a néhány órányi futbal feledtetni tudja, milyen vesszőfutás is volt a magyar futball évtizedek óta. De azért mielőtt megnőne az arcunk (mintahogy a közvetítő riporter kolléga tette, akárhányszor felelőtlenül méltatni /alábecsülni/ kezdte a portugálok játékát, és könyvelni kezdte a győztes meccset, rögtön kaptunk egy józanító gólt) szal nem árt egy kis kritika a margóra:
- Zavaró volt, hogy folyamatosan magyar térfélen pattogott a labda. Amíg a mieinknek, minden alkalommal véres kűzdelem volt eljutni egyáltalán a tizenhatostól a félpályáig, addig a portugálok lényegében nem találkoztak ellenféllel a saját térfelükön. Látszott hogy abszolút védelemre voltunk berendezkedve, de ez a stratégia törvényszerűen eredményez gólokat. Az utolsó 3 perc gurigázás kicsit lehangoló volt.
- Felesleges szabálytalanságok: Hamár gólveszélyessé válik egy helyzet, esetleg megéri egy sárgalapért odalépni...(bár nem sportszerű) Node tök semleges szituációban, mi értelme van sárgákat gyűjteni?

Ezeket leszámítva szép volt ! Csak így tovább!

cipraszon 2016.06.23. 10:45:09

@Jossarian: De az a kérdés, te minek tudsz örülni? A lopott téliszalámi ízének esetleg? A te örömöd másik ember szomorúsága. Szegény, szerencsétlen ember vagy. Olyan keserű.

Nancsi 2016.06.23. 12:46:44

@Jankove: 1. A magyar B válogatott játszott a portugál A ellen. Nekünk jó volt az X, a portugálok akartak nyerni, mégse vezettek egyszer se a meccsen. Ezek után merjünk kicsik lenni?

2. Tökmind1 hol pattog a labda, tökmind1 ki birtokolja - az a lényeg, hogy kinek az akarata érvényesül. Izland ellen mi birtokoltuk a labdát, és majdnem kikaptunk.
Egyébként nem igaz hogy csak védekeztünk, mert 3 gólt szereztünk - ezt nem lehet csak védekezéssel. Voltak felépített támadásaink, voltak kontráink, támadtunk középen, adtunk be szélről - csináltunk mi mindent, amiből gól születhet.

3. A végén a 3 perc gurigázás az színtiszta alázás volt. Azért gurigáztunk, hogy támadjanak ki a portugálok, akik NEM MERTEK. Mivel látták pl. Elek kapufáját, Lovrencsics oldalhálóját, vagyis tisztában voltak vele, hogy a védelmük egy nulla, lekontrázzuk őket, vágunk még1-et, és akkor mehetnek szépen haza. Mi csoportelsők voltunk - nekünk miért kellett volna támadni? A végén a portugál edző (is) reklamált a bírónak, hogy fújja már le. Nem azért, mert nem volt szép a játék, hanem mert FÉLT.

4. Nem minden szabálytalanságra emlékszem, de a magyar csapat egyik nagy erénye az, hogy fegyelmezett. Pl. nem kapott a teljes selejtező sorozat alatt pirosat, és én úgy láttam, hogy a sárgáknak is "oka volt".

Nyilván nem mi vagyunk a belga meccs esélyesei - ahogy az utolsó 5 tétmeccsen nem volt esélyes a magyar válogatott. A norvégokat megvertük oda-vissza, Ausztriát hazaküldtük egy sima 2:0-al, Izland kapott ellenünk egy ajándék 11-est, de így is X-re mentettünk higgadt, türelmes, de egyben nagyon agresszív játékkal (3 csatár), Portugália ellen pedig döntetlent értünk el úgy, hogy pl. nekünk volt kapufánk, nekik nem, és persze nálunk pihent a fél védelem és középpálya, náluk nem. Ahogy Dárdai mondta: csak nem kell beszarni. Innen már bármi lehet. Nem kell semmit reálisan nézni - minek? Ha reálisan néztük volna ki se kellett volna repülni Oslóba, mert kár a repülőjegyért, nem?

igazi hős 2016.06.23. 13:27:24

"Talán most rájön, hogy nem kell a jófenébe eligazolni egy kis pénzért." Én is azok közé tartoztam, akik anyáztak Dzsudzsák átigazolásai miatt, de bevallottam, hogy 10-ből 10-szer én is így döntöttem volna. A tegnapi nap után viszont minden meg van bocsátva, a 3. gólnál abszolút érződött, hogy nyerni ment ki a pályára. (Bónuszként megkaptuk CR arcát, ami ugyanannyit ért, mintha bement volna az utolsó kapufánk.)

MR2 Sándor 2016.06.23. 14:16:26

Carvalhóval, annó stb.
A helyesírás ismerete nem szégyen.

Dzsudzsákkal meg az a baj, hogy már öreg ahhoz, hogy komoly csapat bejelentkezzen érte. Elbaszott 6 értékes évet az életéből az Anzsival, Moszkvával, törökökkel. Ha vár még 1 évet a PSV-nél, akkor kerülhetett volna jobb európai csapatba, és anyagilag sem biztos, hogy rosszabbul járt volna.
Igaz, a Lamborghinit akkor 1 évvel később törhette volna csak össze.

Balt 2016.06.23. 15:29:13

@MR2 Sándor: (Az anno pont rövid o.)
süti beállítások módosítása