HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Üzleti szokások

2008.01.22. 18:18 :: center

Ennek a hosszú Fradi-szappanoperának valahogy kimaradt az egyik legfontosabb szempontja. Az angol fél, Kevin McCabe - akit tüntető fradisták angolnyelvű transzparensekkel hívtak vissza - nem megmentő, nem csapat-megváltó, hanem üzletember.

A Sheffield United fociklub nyakig úszott adóságban, amikor főrészvényesként megvásárolta. A csapat továbbra is másodosztályú, de anyagi helyzete szépen javul, még inkább gyarapodik az a cég, amelyet McCabe irányít.

Sheffield ez a dél-yorkshire-i város a kilenc legnagyobb angol település egyike, több mint félmillióan lakják. A pálya - a Bramall Lane - a város kellős közepén fekszik. Ez a világ legrégibb olyan stadionja, ahol (1862 óta) folyamatosan labdarugó-mérkőzéseket játszanak. (1855-ben kriketteztek már itt).

McCabe cége számára a pálya központi fekvése legalább akkora vonzerővel bírt, mint a pályán csak bukdácsoló csapat. A stadion észak-nyugati sarkában felépült (a klub telkén) a Blades Business Center. Elnevezését a csapat becenevéről („Pengések”) kapta. Ma számos vállalat központja, és mellesleg az egyetlen, amelyhez a városban táblák vezetik az autóst. A nyugati oldalon új szabadidő- és egészségbirodalom épül, a legnagyobb Yorkshire-ben. Egy másik fitneszközpont már virágzik a klub labdarugó-akadémiájának területén. Ugyancsak épül egy hotel és kaszinó-komplexum.

Ugye ismerős?

Most kezdték el a klub részvényeinek értékesítését befektetőknek, akik jelentős profitra számíthatnak, ha a csapat (egyszer majd) bejut az első osztályba, a Premiershipbe.

2005-ben megvásárolták a kínai Szecsuán tartomány fővárosának, Csengdunak - véletlenül éppen másodosztályú - csapatát, a Chengdu Five Bullst, kínaiul a Csengdu Vuniut. Az együttes pályája, történetesen a város központi helyén, egy nagy egyetem szomszédságában áll.

„Csengduban és környékén 11 millióan, Szecsuánban 100 millióan élnek” - mondta a csapat megvásárlásáról Kevin McCabe- „Természetesen nem gondoljuk azt, hogy valamennyien a szurkolóink lesznek, de ez a hatalmas rajongó tábor remek alapot jelent a klub és a sheffieldi márkák fejlesztésére.” (Sheffieldi márkák: fitnesz, szálloda, kaszinó, üzletközpont). Lesz angol nyelviskola és egy, a csapatról elnevezett bár is a klub telkén.

A belvárosi stadionban játszó, hatalmas telket használó, másodosztályú Ferencváros, amelyből márcsak a márkanév és a szurkolói gárda maradt, pontosan beleillik Kevin McCabe üzleti elképzeléseibe. Én a magam részéről csöppet sem aggódnék az bolt létrejöttéért.

Figyelmetlenség volt, hogy a sheffieldiek nem pontosan azt ajánlották, amit a magyar versenykiírás tartalmazott. Hogy kevesebbet igértek az előrásnál? Hogy olyan követelést is leírtak (a klub átvilágítását, mielőtt fizetnek), ami szabálysértő volt? Ki látott már üzletkötést alku nélkül? Kidobnának 400 millió forint bánatpénzt? Hogy a bánatba!

És a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács?

Természetesen ugyancsak az üzleti élet szabályai szerint játszik. Nem fogadta el az alacsonyabb ajánlatot. Első körben.

Most majd szépen megalkusznak.

Az eddigi történetből annyit már tudni, mennyit adna biztosan McCabe a Fradiért. Most még csavargatni fogják egy picit a karját.

Business as usual. Ez az üzlet szokásos menete.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci stadion united sheffield befektető ferencváros fradi mccabe

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr10308975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása