HTML

Szabadrúgás

Centernek nevezem magam, mert hiszek abban, hogy ez a legjobb poszt. A szabadrúgásra akkor vállalkozom, ha úgy látom jogos, mert szabálytalanság történt.

Utolsó kommentek

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Burgermeister: Veszéjben a lyogállamiság !: nemjarok buzik kozze (2021.09.16. 07:49) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @ulpius66: Hát azok nem az ötzik lesznek. Tőlünk ugye a francia EB--n kaptak egy dióst meg egy mák... (2021.09.11. 14:00) A meccs
  • ulpius66: @Maxim Tsigalko: Köszi a választ! Így mán érthető, hogy az osztrákok mért nem hajtanak, így is,... (2021.09.11. 13:43) A meccs
  • Veszéjben a lyogállamiság !: @István jani: Kis összehasonlítás: Magyarországnak ugye 6 meccs után 10 pontja van Ausztriának... (2021.09.11. 12:34) A meccs
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • vackor1: Keresem a nagy fejlődést, valaki megmutatná nekem ? 2000 6-ból 4., 12 pont 2004 5-ből 4., ... (2021.09.21. 09:24) A meccs
  • Frady Endre: Érdekes, én az olaszokra nem a tészta-, hanem a macskazabálók kifejezést ismertem... :) Mangiare g... (2021.07.13. 09:31) Tészta és bab
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @horrorpornó bábszínház: Hol és mikor vallottam be? Gondolom ugyanott, ahol Kádár alatt szabad u... (2021.07.12. 19:40) "Kiskacsák" Münchenben
  • Frady Endre: "A magyar foci ma is emiatt nagy." A magyar foci 1986 (Mexikó) óta egyáltalán nem nagy és ehhez a ... (2021.07.08. 15:11) Ez már másik sportág
  • Kotit: Puskás Ferenc meg nem adott gólja 54-ben? (2021.07.04. 19:25) Szuper VAR vizsgálná a VAR ítéleteit?

Pótselejtező? Hurrá!

2015.10.14. 13:03 :: center

Selcuk Inan harmincéves. 182 centiméter magas. 74 kiló. A Galatasaray nevű török klub középpályása. Évi 2 millió eurót keres. És úgy lövi be a szabadrúgás-gólt a 89. percben, ahogy egy másik ugyancsak Törökországban játszó, hasonló fizetést élvező magyar a románok ellen. Ennyi a történet. Ebből lett pótselejtező az egyenes kijutás helyett.

Mindenkinek lóg, idehaza az orra. A magyar válogatott középhátvédje például azt találta mondani a Nemzeti Sport emberének, hogy "Ezt nem akarom elhinni. Ilyen nincs...Ez miért velünk történik meg?"

Azért kedves Juhász Roland, mert erről a gólról neked ez jut az eszedbe.

Azért, mert ingyen ebédet akartál.

Azért, mert nem tudtatok Észak-Írországban győzni. Akkor már régen kijutottatok volna.

Azért, kedves Ronald, mert amikor ez a Selcuk Inan berúgta a gólt, nem azt mondtad, hogy "Remek! Legalább játszhatunk két újabb meccset. És megmutathatjuk a világnak, kik vagyunk. Leromboljuk az ellenfelünket, akárki lesz, és saját erőből kerülünk a legjobb 24 (!) közé. Mert ott a helyünk."

Milyen remek alkalom, hogy nem kell mást tenni, csak felkészülni jó előre az ellenfélből. (Vasárnap sorsolnak Nyonban, novemberben lesz a selejtező). Nem kell matematika, csak játék. Nem számítanak a ranglista-helyezések, nem számít a múlt, az, ami eddig történt. Menni kell. És győzni kell. Kétszer. Focistának lehet ennél szebb cél?

Én, Juhász Rolandnál jobban hiszek a magyar válogatottban. Van most legalább tizenöt, tizenhat jó játékosunk. Sokkal több, mint az elmúlt évtizedben. Össze lehet állítani belőlük egy nyerő csapatot. De hiába hiszek a válogatottban Rolandnál jobban. Ő fog a pályára lépni. És nem én.

15 komment

Címkék: magyar válogatott pót-selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadrugas.blog.hu/api/trackback/id/tr277967690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.10.14. 16:59:49

Majdnem sikerült kijutni a 2020-as Európa Bajnokságra!

Az óriásnál is óriásibb, szinte már-már leírhatatlan balszerencsével maradtunk csak le a 2020-as Európa Bajnokságról! Úgy látszik, még mindig hat a turáni átok, még mindig mi vagyunk azok, akiket a balsors régen tép!
De haladjunk sorrendben!
Amikor a korrupció miatt megbuktatott Michel Platini megüresedett helyét a frissen kinevezett díszdoktor Schmitt Pál foglalta el az UEFA élén és kihirdette, hogy a 2020-as Európa Bajnokságot már 64 csapatosra bővíti, mindannyian reménykedtünk. Reményeink csak fokozódtak, amikor kiderült, hogy a selejtezőcsoportokból csak a három legrosszabb utolsó helyezett nem jut ki automatikusan a tornára. A legrosszabb utolsó helyezett kiesik, az előtte lévő két legrosszabb utolsó pedig pótselejtezőt játszat a kijutásért. A felcsúti Puskás Akadémia dísztermében megtartott sorsolás után az egész nemzet egy emberként bizakodott. Az Ü jelű „halál” csoport így festett:
- Magyarország
- Levédia
- Baskíria
- Északi Sark
- Németországi Szír Kanton (NSZK)
- Fríz-szigetek
Esélyeinket tovább növelte, hogy velünk ellentétben egyetlen ellenfelünknek sem volt egyetlen profi játékosa sem, kivéve a 42 éves baskír Ürmüt Yognakit, aki a Puskás Akadémia cserekapusa és akit a honi futballszakma csak a Csúti Tizenegyesölő néven ismer, amióta egy Alcsút-Felcsút kupameccsen egy beívelés után egyszerre ütötte le mindkét csapat tizenegyes számú játékosát.
A selejtező sorozat nem kezdődött jól, de a Magyarország – Északi Sark 2:7 (Puskás Stadion, ötvenezer fizetett néző, gól: Gera, Böde ill. Tatszanotti Szekanihu 7) mérkőzés után történt kapitányváltás, amikor is a sokadszor reaktivált Mészöly Kálmánt Bognár György váltotta, meghozta gyümölcsét, a Fríz-szigetekről némi szerencsével elhoztuk a megérdemelt egy pontot. Ezután újabb vereségek és újabb kapitány cserék következtek, míg végül nagy küzdelemben sikerült elérni a csoport utolsó helyét.
Nagy számolgatás kezdődött. Kiderült, hogy amennyiben a W csoport záró meccsén Gibraltár nem győzi le Vatikánt, akkor nem legrosszabb utolsóként pótselejtezőt játszhatunk a Független Bröton Kiskirályság ellen.
Szerda este az egész ország a tévé előtt ült és a Barátok köztöt nézte. Eközben a Sport 1 stúdiójában Hegyi Iván szakíró, Török Gábor politológus, Dzsudzsák Balázs szövetségi kapitány és a még mindig aktív Király Gábor kétszázszoros válogatott kapus ásítozott a képernyő előtt. Kezdetben nekünk kedvezően alakult a mérkőzés és félidőben Vatikán 8:0-s vezetésével vonulhattak pihenni a csapatok. Ám a szünet után váratlanul minden rosszra fordult, és amikor a 94. percben a végig indiszponáltan játszó Ferenc pápa tizenegyesből lőtt öngóljával Gibraltár 9:8-ra megnyerte a rangadót, a televízióban elszabadult a pokol.
- Ezt a balszerencsét! Ilyesmi is csak velünk fordulhat elő! – köpött a földre Dzsudzsák Balázs, majd a stúdióból kirohanva bánatában ripityára törte a legújabb MLSZ logós Lamborghinijét.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke másnapi sajtótájékoztatóján a kiesés felelőseként az Európa Bajnokságra kijutott 64 országot nevezte meg, majd ígértetett tett arra, hogy a magyar labdarúgásba még az eddiginél is több pénz lesz beinvesztálva és fel lesz gyorsítva a Stadiont Minden Tanyaközpontba projekt. Mondandóját a „Minden pénzt a fociba feccölünk, még ha a szátoktól is kell megvonnom a falatot! A következő EB-re pedig kijutunk, ha beledöglötök is!” szavakkal fejezte be, majd a sportgazdasági szükségállapotra való hivatkozással zároltatta a lakossági betéteket és a vastapsgép hangjára kivonult a teremből.
Azóta sincs egyebünk, csak a remény…

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/10/majdnem-kijutottunk-2020-as-europa.html

vizsla_barat 2015.10.14. 19:48:20

"Van most legalább tizenöt, tizenhat jó játékosunk." Mihez/kihez kepest?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.14. 19:55:07

Juhász nem játszhat az első meccsen..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.14. 20:03:53

Valójában volt eddig szerencsénk, mégpedig azért, mert nem Feröer lett az utolsó,így nem vettek el tőlünk 6 pontot, valamint mindössze 2 ponton múlt, hogy kiemeltek lettünk, elkerülve ezzel az ukránokat és a svédeket.
Storcknak legalább akkora csodát kellene tennie novemberig, mint az Ifiknél, hogy kijussunk a pótselejtezőn.

Filmflash. 2015.10.14. 20:17:52

Hurráoptimista álmodozás ez a poszt! Ami valójában történt: iszonyú pechünk volt. Megint. Mint rendesen. A válogatottunk ugyanis bár iszonyúan gyenge, most volt kicsi esélye arra, hogy kijusson, és gyenge ellenfeleket verve egy picit átérezze - velünk, szurkolókkal együtt - hogy milyen 43 év után újra kijutni az foci Európa-bajnokságra. De nem jött össze. Most majd szarrá aláz minket a pótselejtezős ellenfelünk. Bárkit is kapjunk. Mind ezerszer jobb ugyanis nálunk. Még Norvégia is.

Nancsibacsi 2015.10.14. 21:21:18

"Van most legalább tizenöt, tizenhat jó játékosunk."
Valójában nincs. Konkrétan ez a valaha volt leggyengébb magyar válogatott keret. Komoly bajnokságban (Német, Spanyol, Angol, Olasz) 0 fő játszik - ilyen még sose volt. Tudom, Stieber meg Szalai bundásliga klubbok igazolt játékosai, de idén egyik se játszott még 1 percet se bajnokin, és erre esélyük sincs, mert a padra se férnek fel (Stiebernél mondjuk ez igazságtalanság, de ettől még tény).

A magyar válogatottban 1 fő volt, akiben benne volt az X-faktor, és a továbbjutás reménye: DÁRDAI PÁL. Elb.sztuk, mert Csányi nem ment oda a Herthához, amikor még főszponzort kerestek, és nem csapott le az asztalra egy nyitott aktatáskát 10 millió euróval, a következő mondat kíséretében: "Herr Preetz, döntsön most: vagy ezt viszem el innen, vagy a Palit. 5, 4, 3, 2, 1...". Így kellett volna ezt csinálni, tökösen, nem olyan b.zisan, ahogy Csányi vezeti az MLSZ-t az ügyvédek mögé bújva. Ha Matolcsy vehet ticiánókat az irodája falára, akkor Csányi is vehetett volna egy Dárdait az országnak.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.10.14. 22:01:36

Nekünk még a selejtezőből is csak a PÓT jut!

Vezénylő tábornokom!
Hova az a sok TAO!
Hova az a sok Stadion!
Lehet, hogy mind az ön nyomdokába akar lépni?
Lehet, hogy az ultizás helyett focizni kéne megtanulni?
Lehet, hogy a szájfoci(szájkarate) helyett igazi pályán, igazi ellenfél ellen kéne bizonyítani?
Ja, hogy nem látják a példát?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.14. 22:33:34

@Nancsibacsi: Dárdainak akkor már rég élő szerződése volt a Hertával. Az ő feje felett nem lehetett volna felbontani.
Dárdai így is otthagyhatta volna a Hertát ha akarja, de értelemszerűen inkább a német csapatot választotta.

Furusina 2015.10.15. 06:20:25

@Nancsibacsi: Igaza van abban, hogy Dárdai zseni, de szarból Ő sem volna képes várat építeni.A selejtezős 'sikerek' nem adnak garanciát a továbbiakra.

Balt 2015.10.15. 18:48:13

@A megvalósult amerikai ólom..: Hát, ha úgy vesszük, az egy éve még minket alázó hollandok kiestek, mint a pinty.
süti beállítások módosítása